Українців у Чикаго вчили, як протидіяти ВІЛ/СНІДу

З України до США прилетіли представники Всеукраїнської мережі людей, що живуть із ВІЛ, аби перейняти досвід американських фахівців у протидії захворюванню. Протягом минулого тижня їх знайомили  із напрацюваннями у системі охорони здоров’я у сфері ВІЛ/СНІДу.

Про це VIDIA повідомили у прес-службі Комітету міст-побратимів Чикаго-Київ, що й приймає українську делегацію.

Перебування у Чикаго передбачало зустрічі з провідними фахівцями, задіяними у галузі охорони здоров’я та соціальних програмах як на загальнодержавному, так і місцевому рівнях з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Додатково гості зустрілися із представниками сенаторів Річарда Дурбіна та Марка Кірка.

Програма «Відкритий світ» є єдиною програмою обмінів усередині законодавчої гілки влади США й отримує щорічне фінансування від Конгресу США, а управління нею здійснюється Центром «Відкритий Світ» при Бібліотеці Конгресу США — незалежним федеральним агентством. Вона покликана зміцнювати взаєморозуміння й співробітництво між Україною та Сполученими Штатами шляхом надання можливості українським лідерам у різних галузях діяльності зустрітися зі своїми американськими колегами й обмінятися досвідом та ідеями з найбільш важливих для обох сторін питань.

«Наша організація міст-побратимів Чикаго-Київ з приємністю приймає українську делегацію. Це молоді професіонали своєї справи, які показали свої сильні лідерські якості, і зацікавлені у вивченні американського досвіду й підтримці професійних та особистих контактів з американськими колегами після повернення до України. Наші американські партнери радо діляться досвідом з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань», — зазначили у прес-службі Комітету.

У Чикаго делегати зупинялися у родинах активістів комітету міст-побратимів Чикаго-Київ, які в свою чергу знайомили їх з повсякденним і громадським життям американців.

Нагадаємо, завдяки діаспорі українські бійці отримали 20 тисяч аптечок.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *