ЗМІ: з-під уламків російського літака А-321 чути голоси

ЗМІ: з-під уламків російського літака А-321 чути голоси

  • 31 жовтня 2015


AFP

Родичі пасажирів А-321 збираються у аеропорту Пулково

З-під уламків російського літака, що розбився на Синайському півострові в Єгипті, чути голоси пасажирів, повідомляє агентство Reuters із посиланням на представників єгипетської влади, що приїхали на місце катастрофи.

Російський пасажирський літак, що слідував з єгипетського Шарм-еш-Шейха до Санкт-Петербурга, зазнав аварії над Синайським півостровом.

Аеробус А-321 належить сибірській компанії “Когалимавіа”. На його борту перебувало 224 людини – 217 пасажирів і сім членів екіпажу. За деякими даними, 17 з них – діти.

За даними Reuters, літак при аварії розбився на дві частини. У одній із них команда рятувальників почула голоси можливих вцілілих.

“Є ще одна частина літака із пасажирами всередині, до якої рятувальники досі намагаються дістатися. Ми сподіваємося, що там є вцілілі, особливо після того, як (рятувальники. – Ред.) почули голоси людей із середини”, – цитує Reuters представника єгипетської влади.

Водночас на місці уже знайдені тіла понад 100 загиблих, із них щонайменше п’ятеро дітей, повідомляє агентство.

“Літак розколовся надвоє: на малу частину хвоста літака, що загорілася, і на більшу частину, що врізалася в скелю. Ми витягли щонайменше 100 тіл. Решта всередині”, – цитує Reuters представника єгипетських правоохоронних органів.

Згідно з повідомленнями, більшість пасажирів лайнера – російські туристи.

В українському МЗС у коментарі ВВС Україна зазначили, що перевіряють інформацію, чи були на борту A-321 українці.

Кримінальна справа

Єгипетські ЗМІ повідомляють, що уламки літака виявлені в центральному районі Синайського півострова.

Медіа повідомляють, що глава єгипетського уряду взяв під особистий контроль розслідування аварії та скасував усі заплановані на суботу заходи. Прем’єр-міністр країни Шериф Ісмаїл також скликав термінове засідання уряду, повідомляють місцеві ЗМІ.

Ennio Varani

Архівне фото літака А-321

Російський президент Володимир Путін висловив співчуття родинам загиблих у катастрофі, повідомляє прес-служба Кремля.

Тим часом родичі пасажирів літака збираються у петербузькому аеропорту Пулково. На місці створили оперативний штаб, також працює гаряча лінія.

Слідчий комітет РФ уже відкрив кримінальну справу за фактом катастрофи А-321. Російські слідчі терміново вилетіли у Єгипет.

Також до Єгипту за дорученням прем’єра Росії Дмитра Медведєва має вилетіти міністр транспорту РФ Максим Соколов.

Зник після злету

Раніше ЗМІ повідомили, що літак зник із радарів невдовзі після вильоту із Шарм-еш-Шейха.

Як повідомляє єгипетське інформагентство MENA, літак вилетів о 05:51 ранку за Каїром. Зв’язок із ним зник через 23 хвилини після цього. В “Росавіації” підтвердили втрату контакту з авіалайнером.

Російське агентство “РИА-Новости” з посиланням на власні джерела у аеропорту Шарм-еш-Шейха повідомляє, що лайнер перед вильотом скаржився на проблеми із двигуном.

“Цей борт до цього кілька разів протягом тижня звертався до технічної служби у зв’язку із відмовою запуску двигуна”, – цитує агентство джерело.

Агентство Reuters повідомило із посиланням на джерела в єгипетських спецслужбах, що жодних вказівок на те, що авіалайнер могли збити, немає.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *