InformNapalm розкриває дані командирів екіпажів Ту-22М3, що бомблять мирних жителів Сирії

У зв’язку з масованими бомбардуваннями сирійських міст російською авіацією, в результаті яких загинула велика кількість мирних громадян, Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm розкриває нові дані командирів екіпажів Ту-22М3.

За інформацією Міністерства оборони РФ, за минулу добу літаки Повітряно-космічних сил (рос. – ВКС) Росії зі складу авіагрупи в Сирії виконали 82 бойових вильоти з авіабази “Хмеймім”, з них 32 – вночі. Бомбових ударів завдали по 204 об’єктах, розташованих у провінціях Алеппо, Ідліб, Латакія, Хама і Хомс.
За нашими даними, наймасштабніші бомбардування російська авіація проводила по містах Аl-Lataminah провінції Hama, а також Kashtaar та Malikiah провінції Aleppo. Наслідок цих ударів – десятки загиблих мирних громадян, у тому числі дітей, про що свідчать численні фото та відеодокази з сирійських твітт-стрічок та з інших джерел.

З етичних міркувань InformNapalm не публікує фотографії й відео жертв російських авіаударів по мирних містах і селах Сирії за останню добу. Все це є під наведеними нижче активними посиланнями з позначкою (18+).

8 грудня 2015 року

  • Наслідки авіаудару по Hamouriyah (18+) 
  • Наслідки авіаудару по Douma (18+) 
  • ПКС РФ та Путін вбивають і калічать сирійських дітей – 1, 2, 3 (18+) 

9 грудня 2015 року

  • Наслідки авіаудару по Anadan – 1, (18+) 
  • Наслідки авіаудару по Hamouriyah – 1, 2, 3 (18+) 
  • Наслідки авіаудару по Al-Nashabiyah (18+) 

8 грудня 2015 року Міністерство оборони РФ на офіційному каналі youtube поширило відео під назвою “Масований авіаудар по об’єктах терористів літаками Дальньої авіації та авіагрупи в Сирії”. По цьому відео Спільнота InformNapalm ідентифікувала дальній надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3 з бортовим номером 24“червоний”, реєстраційний номер RF-94154, під ім’ям “Михайло Шидловський” зі складу 43-го Центру бойового застосування й підготовки льотного складу (рос. – ЦБП ПЛС).

 

Також у цьому відеоролику МО РФ були зафіксовані й інші Ту-22М3:

  • бортовий 28 “червоний” RF-94157 із 43-ї ЦБЗ ПЛС
  • бортовий 46 “чорний”
  • бортовий 54 “чорний”

Завдяки статті блогера Дмитра Казакова вдалося встановити, що в “Параді Перемоги” у 2015 році брали участь 2 дальніх бомбардувальники Ту-22М3, а саме 24 “червоний” реєстраційний RF-94154 “Михайло Шидловський” та 42 “червоний” реєстраційний RF-94142 – зі складу 52-го гвардійського важко-бомбардувального авіаполку, місце базування – Шайковка, Калузька область. Авіація цього авіаполку використовується в каральній операції проти сирійського народу, про що свідчить інформація з другого ролика МО РФ “Масований удар літаками Дальньої авіації по об’єктах в Сирії”, опублікованого 17 листопада 2015 року.

Інформацію про командирів екіпажу Ту-22М3 з бортовими 24 “червоний” та 42 “червоний” вдалося знайти завдяки відео “Репортаж із Шайковки”, в якому йдеться про підготовку екіпажів бомбардувальників Ту-22М3 до “Параду Перемоги 2015”.

  • Командир екіпажу Ту-22М3, бортовий  24 “червоний”, реєстраційний RF-94154 “Михайло Шидловський” – гвардії полковник Андрій Фельк

  • Командир екіпажу Ту-22М3, 42 “червоний” реєстраційний RF-94142 – гвардії підполковник Валерій Риков

Отже, російські військові злочинці Андрій Фельк та Валерій Риков поповнять список ідентифікованих раніше льотчиків ПКС РФ, що беруть участь у бомбардуваннях сирійських міст і сіл, в результаті яких гине мирне населення.

Нагадуємо, що 24.11.2015 турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24, що порушив повітряний простір Туреччини. А в серпні 2008 року  в небі Грузії збили російський Ту-22.

Читачі InformNapalm із Сирії часто надсилають нам листи вдячності за активну громадянську позицію та принциповість у питанні військових злочинів Кремля, які ми фіксуємо не тільки в Україні, а й у Сирії. Віряни кажуть, що така кількість молитов, яку вони підносять до Бога, не залишається без відповіді, і деспотичний агресор обов’язково відповість за свої злочини, а літаки російських ПКС, що бомблять мирних людей, будуть все частіше падати й горіти, поки Росія не відмовиться від терору й насилля.

 

InformNapalm

(CC BY) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора та наш проект обов’язкове.

Матеріал до публікації підготував  Михайло Кузнєцов.

Переклад А. В.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *