Східний фронт. 1 серія. Агресор — Росія

Перший фільм, який започатковує багатосерійний документальний цикл “Східний фронт”.

Де почалася війна, яку в Україні сором’язливо іменують “антитерористичною операцією”, і хто її розпочав? На це питання відповідають рядові фронтовики та мирні мешканці Донбасу. Відповідь однозначна: агресор — Росія.

“Русский мир” дуже швидко скинув привітну маску та показав свій хижий оскал. Саме в Слов’янську та Краматорську вперше “Русский мир” отримав як слід по зубах. Але попереду в українців ще були важкі бої у Щасті та трагедія під Дебальцевим. Про них розповідають добровольці з батальйонів “Айдар” та “Артемівськ”.

Агресор Росія даремно сподівалась на зневіру та слабкість вояків Збройних сил України. Інтерв’ю з ними свідчать навпаки — про їх високий бойовий дух, про прагнення воювати жорстко й винахідливо.

Документальний цикл “Східний фронт” має на меті зафіксувати образи рядових героїв АТО, їхні свідчення, дати зріз настроїв в суспільстві та в громадській думці. Практично всі зйомки тільки ексклюзивні й в більшості випадків проводились у фронтових умовах.

В подальших серіях — доброволець про Іловайськ і полон, свідчення мешканців Авдіївки та інших міст і сіл Донбасу, які пережили окупацію, розповідь про військових священників та героїв-танкістів. Цикл “Східний фронт” охопить різні аспекти російсько-українського збройного протистояння. Автори циклу розкажуть про багатьох його учасників — і прикордонників, і піхотинців, і артилеристів, і навіть моряків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *