Від чорно-білого життя до криваво-червоної служби в ГРУ РФ

Волонтери Міжнародної спільноти InformNapalm зафіксували факт участі в бойових діях на території окупованого Донбасу військовослужбовця зі складу 22-ї бригади спеціального призначення (в/ч 11659, місце дислокації п. Степний, Ростовська область) Головного розвідчого управління Генерального штабу ЗС РФ (22-а ОБрСпП ГРУ).

Андрій Чернов – уродженець Омська, навчався в Сибірському державному університеті фізичної культури та спорту, він вирішив поміняти свої “чорно-білі дні” спортсмена й мирного життя на яскраві незабутні кольори війни й крові, пов’язавши своє життя зі службою в бригаді спеціального призначення ГРУ РФ.

Чорно-білі дні” Андрія Чернова.

Служба в російській армії – і чорно-біле життя поступово забарвлюється. 

Далекий Схід, травень 2013. Село Сергіївка, неподалік від Владивостока.

Український Крим показав російському солдату яскраві й незабутні кольори іншого життя поза Російською Федерацією. І немов “наркоман”, він потім ще не раз навідував окупований український Крим в пошуках нової “дози” яскравих вражень.

Та Крим без України зів’яв, і нові відвідини окупованого півострова давали щораз менше яскравих барв російському спецпризначенцю, кольори стали не ті, і “дозу” треба було збільшувати. Похід за новою “дозою” українських “живих барв” привів спецпризначенця Андрія в Ростовську область, до українсько-російського кордону він прийшов зі зброєю в руках, розуміючи, що українці тепер так просто не віддадуть «Куточок рідної Батьківщини – частину неньки-України».

І ось продовження вторгнення, окупація міст Донбасу – ось вона, та межа, де життя таких аморальних російських солдатів набуло кольору крові.

Місто Горлівка, Україна, січень 2015 року. Військовослужбовець 22-ї бригади СпП ГРУ РФ із ПЗРК «Голка» (рос. – “Ігла”) в руках на даху захопленої будівлі Відділу по боротьбі з організованою злочинністю (ВБОЗ) МВС України. Як сказав один з волонтерів InformNapalm під час ідентифікації місцевості: “Таке фото з ПЗРК «Голка» в руках можливе тільки в Україні, тож це десь на окупованій частині Донбасу, точно не на Росії”. Як доповнення до геотега, містяни Горлівки допомогли впізнати дах будівлі ВБОЗ.

Фото у військовій частині та з шевроном 22-ї ОБрСпП ГРУ.

Як більшість російських солдат, Андрій Чернов похизувався медаллю «За відвагу», та мужності й відваги забракло зробити фото розвороту посвідчення до державної нагороди, де вказане його ім’я, щоб на повну, гордо похвалитися кривавими заслугами.

За інформацією російської Вікіпедії, “медаль «За відвагу» — військова нагорода, якою нагороджують військовослужбовців, співробітників органів внутрішніх справ Російської Федерації, Державної протипожежної служби Міністерства Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих та інших громадян за мужність і відвагу, проявлені:

  • у боях під час захисту Російської Федерації та її державних інтересів;
  • під час виконання спеціальних завдань для забезпечення державної безпеки Російської Федерації;
  • під час захисту державного кордону Російської Федерації;
  • під час виконання військового, службового чи громадянського обов’язку, захисту конституційних прав громадян в умовах, пов’язаних з ризиком для життя.

Хочеться уточнити в мін. оборони рф: відповідно до якого з вказаних пунктів нагороджений медаллю Андрій Чернов?

Де тепер спецпризначенець-розвідник, ми не знаємо, але присутність різних підрозділів ГРУ ЗС РФ в Україні та їхня участь у бойових діях на окупованому Донбасі висвітлюється нами постійно, що свідчить про те, що з голки під назвою “війна” вони не злізуть до скону, а жадоба крові буде тільки рости.

Матеріал підготував VidaL Sorokin спеціально для InformNapalm.org

(CC BY 4.0) При повному або частковому використанні матеріалу пряме посилання на автора і статтю на сайті InformNapalm.org обов’язкове.
Активне поширення матеріалу в соцмережах вітається!

Переклад А. В

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *