У Полтаві до Центру реабілітації дітей вперше прийшов святий Миколай

У понеділок, 21 грудня у Полтаві при Центрі реабілітації дітей з органічним ураженням центральної нервової системи відбулося свято св. Миколая.

Святкування розпочалося молитвою-благословенням, яка була звернена до святого Чудотворця та у якій отець Максим Кролевський разом з медиками, дітьми та їхніми батьками випрошували за посередництвом святого Миколая Божого благословення на зцілення для душі та тіла.

Опісля, медичний капелан розповів про життєвий шлях Архиєпископа Мир Ликійського, його харизматичну особистість та доброту. Також священик наголосив на важливості святкування цього християнського празника серед українців, пригадавши справжнє богословське коріння та походження цього великого свята на українських землях. “Сьогодні усі ми маємо докладати багато зусиль до того, — зауважив отець Максим, — щоб реанімувати наші добрі християнські цінності, традиції та свята, які були затерті й знищені у нашій пам’яті атеїстичною системою, переносячи їх на наш побут та повсякдене життя”.

Згодом, на прохання дітей та батьків, до них завітав і сам святий Миколай. Він вслухався у мистецькі здібності діточок, які проявляли себе у різний спосіб. Діти співали, розказували вірші, а дехто навіть танцював, щоб принаймні у такий спосіб розвеселити святого Миколая. А тоді кожен за свою активність отримав від святого подарунок.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *