У Росії 18-річний проукраїнський активіст наклав на себе рукиВ місті Жигульовськ Самарської області наклав

У Росії 18-річний проукраїнський активіст наклав на себе руки

В місті Жигульовськ Самарської області наклав на себе руки 18-річний проукраїнський активіст Влад Колєсніков, — повідомляє «Радио Свобода»

Ім'я хлопця стало широко відоме в червні 2015 року, коли він прийшов на заняття у футболці з українським прапором і написом «Повернути Крим!»

Після цього Влад був відрахований з технікуму. Ним зацікавилися спецслужби: поліцейські запитували, звідки він взяв футболку.

«У військкоматі я сказав, що не хочу служити і не хочу йти воювати проти своїх братів. У мене на телефоні записаний гімн України. І перед заходом я вирішив включити гімн України», — розповідав влітку Влад в інтерв’ю «Радио Свобода».

Про Влада писали російські видання. Влад вів популярний блог і брав участь у низці опозиційних груп у Facebook. Однак в своєму місті Влад не знайшов спільної мови з родичами і скаржився на цькування з боку однолітків, також повідомляв про спроби побити його.

«Обіцяли побити, кидали в мене бруд і сніжки, постійні образи і штовхання ліктями в коридорах. Мені не можна звертатися в поліцію, там сказали, процитую: «Сам би тобі в морду дав за такі речі …» — казав він.

25 грудня Влад Колєсніков прийняв смертельну дозу ліків, врятувати його не вдалося.

http://www.hromadske.tv/society/u-rosiyi-18richnii-pr..


Посилання
www.hromadske.tv

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *