Розслідування справ не гарантує швидких судових рішень – А. Ситник

Чинний Кримінальний процесуальний кодекс дає стороні захисту механізми для затягування розслідувань. Про це розповів Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в інтерв’ю «Громадському радіо».

«Суспільство чекає від нас ефективної роботи. Якщо ми достатньо швидко будемо розслідувати справи, то немає гарантій, що вони швидко будуть проходити через суд. Щоб подолати такі ризики, необхідно внести зміни до законодавства», – зазначив Директор Бюро.

Він зазначив, що для напрацювання змін до Кримінального процесуального кодексу України в НАБУ буде сформовано робочу групу.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів щодо передачі справ від Генпрокуратури до НАБУ, А.Ситник заявив: «Ми будемо звертатися до Антикорупційного прокурора, щоб корупційні справи, щодо яких є обґрунтовані скарги, звернення, досудова тяганина, суспільний розголос, передавали нам».

Нагадуємо, 24 грудня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення зміни до Кримінального процесуального кодексу України щодо кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими органів прокуратури». Цим актом передбачається залишити розпочаті досудові розслідування кримінальних проваджень, які здійснюються органами прокуратури, але підслідні Національному антикорупційному бюро України, у провадженні слідчих органів прокуратури.

«Утім, у антикорупційного прокурора є повноваження забрати будь-яку справу для того, щоб розслідування проводили наші детективи», – зазначив А. Ситник.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *