Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Обстановка в районі антитерористичної операції залишається напруженою. Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. За добу обстрілів блокпостів, де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ, не було.

На Донеччині, в районі Маріуполя, прикордонники зафіксували політ одного безпілотного літального апарата.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи, направлені на припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу прикордонними нарядами та зведеними мобільними групами виявлено та затримано 8 транспортних засобів, якими перевозили товари без належних документів вартістю майже мільйон гривень.

В районі населеного пункту Волноваха зведеними мобільними групами зупинено 2 автомобілі з вантажем корму для тварин та квітами загальною вагою майже 4 тонни. Вантажівки намагались потрапити на неконтрольовану територію в об’їзд КПВВ «Новотроїцьке». Вантаж вартістю понад 335 тисяч гривень  вилучено. Ще 2 автівки були затримані в районі населених пунктів Курахове та Суха Балка. Транспортні засоби перевозили промислові товари та близько 2 тонн металобрухту.

Також на блокпосту «Верхньоторецьке» прикордонний наряд затримав вантаж з тютюновими виробами та алкогольними напоями, а в районі н.п. Майорське – понад 10 тонн м’ясних виробів вартістю близько 320 тисяч гривень. Вантажі слідували в об’їзд визначених дорожніх коридорів.

Крім того на КПВВ «Гнутове» та «Новотроїцьке» прикордонники разом з співробітниками фіскальної служби виявили без належних документів ще близько 150 кілограмів продуктів харчування та 450 кілограмів косметичних засобів загальною вартістю 160 тисяч гривень.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *