Священика розкритикували за катання у церкві

Священика розкритикували за катання у церкві

  • 30 грудня 2015

Церковне керівництво розкритикувало філіппінського священика, який під час різдвяної меси їздив по церкві на спеціальній дошці – гіроскутері або ж ховерборді.

“Це було неправильно”, – сказано в повідомленні на Facebook-сторінці католицького діоцезу Сан-Пабло.

Священика тимчасово відсторонили, щоби він “обдумав” ситуацію.

“Євхаристія вимагає поваги і шани. Це вища форма поклоніння, а не особисте святкування, коли особа може із примхи зробити щось для привернення уваги”, – сказано в заяві діоцезу.

Відео інциденту виклала у свій Facebook традиціоналістська католицька група Novus Ordo, і воно широко розійшлося мережею.

Користувачі реагують на нього по-різному. “Повна неповага не лише до Творця, але й до порятунку цих бідних душ”, – вважає Скотт Ла-Лонде.

Філіппінський католик Ромі Вісенте називає інцидент “сміховинним”. “Як можна зосередитися, якщо бачиш таке у церкві під час різдвяної меси?” – запитує він.

Getty

Гіроскутер у Британії називають ховербордом

Водночас інші користувачі висловили підтримку священику та його “гумору”.

“Це справді смішно”, – сказав Роб Трейнор із Канади. “Я римо-католик, але не такий, що регулярно відвідує месу. Якби таких священиків було більше, можливо, я б і захотів повернутися. Якщо люди весь час апелюватимуть до традицій, ви втратите навіть найбільш затятих католиків”.

“Проповідь із гіроскутера – це чудовий спосіб показати, як католицька церква рухається до нової ери”, – прокоментував інший користувач Марк Льюїс.

Філіппіни – третя з найбільших християнських країн на Землі: за підрахунками, тут мешкає 80 мільйонів католиків.

Цю віру сповідують 81% громадян, і закони країни часто ґрунтуються на традиційних католицьких цінностях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *