У комендантські години бойовики перекидають і маскують техніку — Тимчук

Незважаючи на оголошений «режим тиші», російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують здійснювати обстріл і збройні провокації

Одночасно відразу на декількох ділянках фіксується активність ДРГ бойовиків. Також на кількох ділянках уздовж лінії розмежування спостерігається активність груп професійно підготовлених снайперів супротивника. Про це повідомляє «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука.

«Командування «ДНР» вживає заходів щодо забезпечення скритності перекидання техніки та озброєнь. Відзначається, що основні маршрути і час переміщення підрозділів бойовиків вибираються таким чином, щоб уникнути свідків з числа місцевого населення (зазвичай — в темний час доби, у разі великих населених пунктів — у комендантську годину). При перекиданні підрозділи терористів розбиваються на дрібні групи, техніка та озброєння перекидаються «перекатами» (дрібними партіями або взагалі окремими одиницями), при цьому вибираються відразу кілька маршрутів, і т.д. Позиції техніки ретельно маскуються», — зазначає військовий експерт..

За його словами, відзначаються масові спроби бойовиків поширювати серед місцевого населення дезінформацію про цілі і наміри командування терористів, окремих підрозділів і формувань. Розпускаються чутки про прибуття на ту чи іншу ділянку фронту відомих ватажків бойовиків. Серед бойовиків і представників місцевого населення ведеться робота щодо користування соц.мережами, обмеження користування засобами зв’язку.

«Відзначається поява на деяких ділянках фронту дрібних підрозділів бойовиків, переодягнених у форму НД України, які проводять збройні провокації. Зокрема, подібна група фіксувалася в районі Жобунькі — Зайцеве (15 чол., З двох 82-мм мінометів і великокаліберного кулемета відкрили вогонь по приватній забудові). Такі ж групи неодноразово фіксувалися і в районі Світлодарськ плацдарму», — зазначає Тимчук.

 

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Не смотря на объявленный «режим тишины», российско-террористи…

Опубліковано Дмитрієм Тымчуком 29 грудня 2015 р.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *