Порошенка просять пришвидшити безвізовий режим з Канадою

На сайті Президента зареєстрована петиція із проханням ініціювати та активно здійснювати перемовини між Україною та Канадою з приводу запровадження безвізового режиму для громадян України, що відвідують Канаду з метою туризму чи бізнесу на термін до 90 календарних днів.

Збір 25 000 підписів, необхідних для розгляду петиції головою держави, розпочато 29 лютого, повідомляє VIDIA.

Ініціатор петиції — Сергій Зауткін — зазначає, що «в Канаді проживає понад мільйон українців, що мають родичів та друзів в Україні, які безумовно хотіли би вільно та без бюрократичних перешкод відвідувати провідну західну країну».

Він також нагадує, що 5 липня 2015 року між країнами було підписано двосторонню угоду щодо завершення перемовин про запровадження зони вільної торгівлі, що чекає на остаточне підписання і ратифікацію парламентами в цьому році. «Запровадження безвізового режиму є подальшим розвитком та поглибленням особливих двосторонніх відносин між нашими країнами», — пише автор петиції.

З цією метою він просить, серед іншого, «забезпечити в найкоротший строк остаточне підписання та ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі між Канадою та Україною, а також забезпечити в найкоротший строк розроблення та подання до Верховної Ради України законопроектів необхідних для запровадження безвізового режиму із Канадою та функціонування зони вільної торгівлі між двома країнами».

Підписати петицію можна тут.

Як відомо, у січні у канадському парламенті була зареєстрована електронна петиція із закликом скасувати візовий режим із Україною. На даний момент її підтримали вже майже 2000 канадців, серед яких і депутати канадського парламенту. Якщо до 16 травня петиції вдасться набрати щонайменше 500 підписів, її можна буде винести на обговорення до сесійної зали парламенту. В такому випадку уряд буде зобов’язаний впродовж 45 днів надати письмову відповідь.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *