Аеропорт у Брюсселі не запрацює нормально ще “місяці”

На повне відновлення роботи аеропорту у Брюсселі, який став об’єктом нападів бомбістів-смертників, піде багато місяців, заявив виконавчий директор летовища Арно Фейст.

Він висловив сподівання, що в середу аеропорт запрацює на 20% своїх потужностей, але “на відновлення роботи повністю підуть місяці”.

35 людей загинули і 96 все ще перебувають у лікарнях після нападів на аеропорт і метро в Брюсселі тиждень тому.

В аеропорту сьогодні перевіряють, чи зможуть там приймати і відправляти літаки.

У вівторок на тлі посилених заходів безпеки відкрились інституції ЄС. У Європейському парламенті посилили перевірки відвідувачів і транспортних засобів. Водночас багато заходів, організованих не органами ЄС, скасовано.

У понеділок керівництво аеропорту попросило повернутися на роботу близько 800 працівників, щоб перевірити можливості роботи тимчасової зони реєстрації пасажирів.

В аеропорту запровадять посилені заходи безпеки. Багаж перевірятимуть до того, як пасажир потрапить у зону відльоту.

Тимчасова конструкція не зможе прийняти звичайне число пасажирів, сказав бельгійським ЗМІ пан Фейст.

“Хоча структура будівлі не зазнала пошкоджень, її треба буде повністю перебудувати – від кондиціонування до зони реєстрації. І це займе місяці”, – спрогнозував він.

Підозрюваного відпустили

Бельгійська поліція поновила пошуки третього підозрюваного з камер спостереження аеропорту по тому, як чоловіка, відомого як Фейсал Ш., арештованого за підозрою у причетності до нападів у Брюсселі, відпустили через відсутність доказів.

Він був серед 12 осіб, арештованих у минулі четвер та п’ятницю під час поліцейських рейдів у Бельгії, Франції та Німеччині.

Мер Брюсселя Іван Майор назвав помилкою те, що підозрюваного відпустили. За його словами, в Брюсселі чоловік активно намагався вербувати біженців для джихаду.

Відповідальність за напади в Брюсселі взяло на себе угруповання “Ісламська держава”.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *