ФБР самостійно зламало iPhone стрілка з Сан-Бернардіно

Спеціалісти ФБР змогли “зламати” заблокований iPhone, що належав Саїду Фаруку – учаснику нападу на мирних громадян в каліфорнійському місті Сан-Бернадіно.

Наразі не зрозуміло, як саме ФБР зумів отримати доступ до інформації. Однак уже відомо, що на цьому гучний судовий розгляд з виробником смартфона – компанією Apple – завершиться.

Раніше суд на прохання ФБР зобов’язав компанію розробити програмне забезпечення, яке допоможе розблоковувати телефон застреленого під час затримання Саїда Фарука. Це пояснювали тим, що телефон може містити важливу для слідчих інформацію.

Однак Apple відмовилася виконувати рішення суду й оскаржила його у вищій інстанції. У компанії заявили, що вважають подібні дії порушенням прав клієнтів. Багато IT-компанії підтримали таку позицію.

Міністерство юстиції США

заявило, що корпорація Apple навмисно створює технічні бар’єри, намагаючись завадити владі в суперечці про доступ до інформації в телефонах Apple.

Проблема ФБР полягала у системі безпеки смартфона. Всі дані на iPhone автоматично знищуються після десяти невдалих спроб введення коду доступу до телефону. Навіть сама компанія не може отримати доступ до файлів в пам’яті смартфона.

Саїд Фарук і його дружина Ташфін Малік 3 грудня почали стрілянину

в американському місті Сан-Бернадіно. У результаті загинули 14 людей. Саме подружжя було вбито поліцією під час затримання.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *