Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про подробиці розслідування вбивства адвоката Ю. Грабовського

На брифінгу у вівторок, 29 березня, Головний військовий прокурор України повідомив, що слідчими військової прокуратури процесуальним шляхом отримано доступ до Інтернет-сервісів, де із застосуванням «хмарних технологій» накопичення інформації, один з підозрюваних у вбивстві адвоката Ю. Грабовського з дня вбивства зберігав відео-файли спілкування з вбитим за неповну добу до моменту вчинення злочину.

Після демонстрації вказаного відео Головний військовий прокурор Анатолій Матіос наголосив: «Є покази виконавців вбивства, є відео, яке ви бачили, і ще багато речей. Для військової прокуратури в цій справі тепер головним є дослідити справжні мотиви цього зухвалого злочину, і вийти на справжніх його замовників. Ким би вони не були, де б вони не були, і в яких би кріслах не сиділи».

Він повідомив, що військова прокуратура розкрила низку злочинів, і сьогодні мова йде лише про один з епізодів. Наразі слідчі дії тривають.

За словами Анатолія Матіоса, вибір місця злочину в Одесі – твердий і заздалегідь спланований розрахунок на неспроможність органів поліції Одещини розкрити зухвале викрадення. «Це ланки одного добре спланованого плану», – зазначив Головний військовий прокурор та висловив переконання, що вся правда про цей злочин буде встановлена.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *