Markian LubkivskyiЯк повідомляють сьогодні вранці сербські ЗМІ, поліція Республіки Сербія затримала сумнозвісного Радомира Почуча,

Markian Lubkivskyi

Як повідомляють сьогодні вранці сербські ЗМІ, поліція Республіки Сербія затримала сумнозвісного Радомира Почуча, який воював разом з проросійськими терористами і сепаратистами проти України в Донецькій області.

За інсайдерською інформацією, Почуч втік з Сербії декілька років тому, після того, як в результаті виголошеної ним "промови ненависті" і погроз на адресу сербських антивоєнних активісток (т.зв. Жінок у чорному – Žene u crnom), йому було оголошено підозру.

Потім у складі групки сербських бойовиків (близько десяти осіб) він з'являється у Донецьку. Але й там не затримується довго: Почуча мало не розстріляли місцеві – за конфлікт навколо грошей.

Він тікає до Москви, де переховюється впродовж декількох місяців. Почуча затримали, коли він нелегально спробував проникнути в Сербію через сербсько-румунський кордон.

Згідно з національним законом, який забороняє участь сербських громадян у збройних конфліктах за межами країни, якщо Почуча визнають винним, йому загрожує до 10 років ув'язнення.
Хочеться вірити, що цей випадок стане наукою для інших сербських "добровольців", які все ще воюють проти України на Донбасі (таких нараховується близько сотні), а слідство щодо Почуча буде об'єктивним і принциповим.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1675905172672..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *