Прикордонники взяли участь у конференції з планування багатонаціональних морських навчань «Sea Breeze»

Прикордонники Одеського загону Морської охорони долучились до обговорення та планування морських навчань «Sea Breeze», які відбудуться у акваторії Чорного моря в період з червня по жовтень 2016 року. Метою багатонаціональних навчань є відпрацювання взаємодії органів управління міжвидових сил та проведення міжнародної операції з безпеки на морі. Цього року навчання плануватимуть з масштабним морським компонентом, який буде представлений 26 одиницями, майже третина з яких – кораблі та катери Морської охорони Держприкордонслужби. На конференції з підготовки до навчань серед присутніх крім українських військових були представники Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Болгарії, Греції, Грузії, Молдови, Польщі, Румунії, Туреччини і Швеції.               

Під час обговорення планування сценарію навчань враховувались такі чинники як соціально-політичний клімат, ймовірні загрози та сучасні ризики національної безпеки країн Причорноморського регіону. Вперше серед локацій навчальних елементів фігуруватиме річкова ділянка – головна суднохідна артерія Європи – Дунай, де будуть відпрацьовуватися вправи з маневрування та висадки десанту.

Наприклад, водолазна підготовка цього року буде спрямована не тільки на виявлення ознак підготовки до висадки диверсійно-розвідувальних груп, а й на виявлення та розпізнавання засобів терору під водою. Для цього американські фахівці застосовуватимуть під час спусків різні макети мін, бомб та інших вибухових пристроїв.

В рамках навчань понад 30 військовослужбовців Держприкордонслужби пройдуть розгорнутий курс тактичної бойової медицини, який проведуть медичні спеціалісти США.

Участь кораблів та катерів Морської охорони у комплексі тренінгів морського компонента дозволить підвищити професійний рівень персоналу та наблизити якість підготовки охоронців морських кордонів до стандартів НАТО.

Загалом «Sea Breeze-2016» передбачатиме проведення комплексних дій на суходолі, у повітрі, на воді та під водою. Всі фази спрямовані на відпрацювання злагодженості дій міжнародних сил та засобів. Також учасники конференції одностайно відзначили, що погоджені сценарії та програми навчань, що спрямовані на багатосторонній обмін досвідом між країнами-учасницями дозволять масштабно і практично відпрацювати міжвідомче злагодження силових структур України.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *