У Краматорську відбулося підсумкове засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації

29 березня в Краматорську відбулося підсумкове засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Головував на засіданні начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

У заході взяли участь: т.в.о. заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, радник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, керівники органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військо-цивільних адміністрацій, керівники обласних спортивних організацій, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, районних організацій ВФСТ «Колос», директори центрів «Спорт для всіх», представники обласних федерацій з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

Володимир Мицик у своєму виступі відзначив, що згідно статистичного звіту за формою № 2-ФК за 2015 рік у Донецькій області культивується 35 олімпійських (з них 2 зимових), 62 неолімпійських та східних видів спорту. У 2015 році спортсмени області взяли участь у більш ніж 380 Всеукраїнських та 140 міжнародних заходах, де завойовано 780 медалей (у Всеукраїнських змаганнях – понад 570, міжнародних – більше 200). На території Донеччини, підконтрольній українській владі, проведено понад 300 обласних змагань та спортивно-масових заходів.

З метою популяризації, пропаганди кращих результатів роботи у сфері фізичної культури та спорту Донецької області та стимулювання високої ефективності керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів та райдержадміністрацій була проведена рейтингова оцінка їх роботи за 2015 рік. Оцінка була складена на основі 18-ти показників.

Кращими тут, посівши з першого по третє місця відповідно, у першій групі міст стали Бахмут (Артемівськ), Краматорськ і Слов’янськ, у другій групі міст – Красноармійськ, Селидове і Добропілля, у третій групі міст – Лиман (Красний Лиман), Димитров та Вугледар. Серед районів місця з першого по третє відповідно розподілилися наступним чином: у першій групі районів – Слов’янський, Волноваський, Великоновосілківський, у другій групі – Володарський, Костянтинівський і Добропільський.

Також на основі участі спортсменів міст та районів у змаганнях з олімпійських, неолімпійських видів спорту, східних видів єдиноборств, видах спорту для осіб з вадами слуху, зору, опорно-рухового апарату, розумового розвитку, змаганнях серед ветеранів спорту, а також спортивно-масових заходах були підбиті підсумки оцінки спортивної майстерності міських та районних фізкультурно-спортивних організацій Донецької області за 2015 рік.

У зведеному рейтингу з видів спорту місця з першого по третє відповідно посіли: у першій групі міст – Маріуполь, Бахмут (Артемівськ), Краматорськ, у другій групі міст – Дружківка, Красноармійськ, Костянтинівка, у третій групі міст – Лиман (Красний Лиман), Димитров та Вугледар. Серед районів місця з першого по третє відповідно розподілилися наступним чином: у першій групі районів – Волноваський, Бахмутський (Артемівський), Мар’їнський, у другій групі – Володарський, Першотравневий і Ясинуватський.

Наступним важливим питанням порядку денного були підсумки роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл Донецької області за 2015 рік. Про актуальний стан справ доповів директор обласної комплексної ДЮСШ Костянтин Кірпулянський. Так, станом на початок 2016 року в регіоні працюють 54 дитячо-юнацьких спортивних школи, з них – 7 спеціалізованих ДЮСШ олімпійського резерву, 1 ДЮСШ для дітей-сиріт і 1 ДЮСШ для дітей-інвалідів. У спорт школах Донеччини займаються 22 412 дітей (14,9% від загальної кількості учнів загальноосвітніх шкіл). Навчально-тренувальний процес здійснюється 756 тренерами-викладачами, з них 447 – штатних. Протягом 2015 року 145 вихованців ДЮСШ області були включені до складу збірних команд України.

За підсумками роботи ДЮСШ в 2015 році були визначені кращі. Так, серед спеціалізованих ДЮСШ олімпійського резерву (СДЮСШОР) Донецької області найбільшу кількість балів здобули учні обласної СДЮСШОР з важкої атлетики, друге місце посіли спортсмени обласної СДЮСШОР з плавання та синхронного плавання ДОО ФСТ «Україна», третє – обласної СДЮСШОР з велосипедного спорту.

Серед районних ДЮСШ Донеччини кращою за підсумками минулого року виявилася Волноваська районна ДЮСШ, другою стала Красноармійська районна ДЮСШ, третьою – Першотравнева ДЮСШ «Колос».

Серед міських ДЮСШ області грамоти і кубки за місця з першого по третє відповідно отримали: комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1 Бахмутської (Артемівської) міської ради, обласна дитячо-юнацька спортивна школа для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, дитячо-юнацька спортивна школа Дружківської міської ради.

Після висвітлення двох об’ємних питань порядку денного, що підсумували роботу галузі фізичної культури та спорту Донецької області в 2015 році, Ігор Стокоз і Володимир Мицик нагородили кращих представників спортивної громадськості міст та районів за вищезазначеними напрямками.

Ігор Стокоз висловив подяку керівникам органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів та райдержадміністрацій за те, що вони у важких умовах змогли зберегти спорт на підконтрольній Україні території Донеччини і досягли за останній рік відчутних успіхів.

Доповідачем з третього питання порядку денного про підготовку спортсменів регіону до участі у Х Всесвітніх іграх 2017 року виступив директор обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Ігор Рибалка. Він відзначив, що боротьбу для участі в змаганнях, які пройдуть у липні в польському Вроцлаві, вестимуть 6 спортсменів Донеччини в 3-х видів спорту: карате – Валерія Пеняшкіна (Костянтинівка); пауерліфтингу – Олексій Бичков (Краматорськ), Олексій Рокочий (Лиман), Володимир Свистунов (Маріуполь), Антоніна Марченко (Дружківка); спортивної аеробіки – Катерина Стоколос (Димитров). Ліцензійні старти пройдуть з травня по листопад 2016 року.

Також у рамках засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації були висвітлені питання про роботу обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру за 2015 рік, про затвердження списку спортсменів Донецької області – кандидатів на призначення обласної стипендії і про договірні відносини між управлінням з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації та громадськими організаціями з видів спорту.

За інформацією управління з питань фізичної культури та спорту ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *