Бойовики в Авдіївці встановлюють міни, заборонені Женевською конвенцією

У той момент, коли людина, зачепившись ногою, зачепить один з датчиків цілі (тонкі обривні дроти), відбувається підрив міни.

В районі промислової зони Авдієвки, бойовики використовують проти сил АТО протипіхотні міни ПОМ-2, які заборонені Женевською конвенцією. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

За інформацією розвідки, це поки що єдиний населений пункт, де незаконні формування використовують такі засоби ураження.
 Штаб АТО застерігає, що ПОМ-2 являється міною, яка має пристрій самоліквідації, а після закінчення строку бойової роботи (від 4 до 50 годин) сама ініціює свій підрив.


800px-pom-2s_mine.jpg


ПОМ-2Авторські права: Вікіпедія

Довідка: російська протипіхотна осколкова міна натискової дії. Призначена для виведення з ладу особового складу супротивника. Датчики можуть бути встановлені як на дорожньому покритті, так і на підлозі в приміщеннях (паркет, лінолеум, килимове покриття). 
Принцип ураження — круговий, осколками корпусу і готовими забійними елементами (кульки або ролики), розміщені по стінках корпусу з внутрішньої його сторони. У той момент, коли людина, зачепившись ногою, зачепить один з датчиків цілі (тонкі обривні дроти), відбувається підрив міни.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загиблих українських військових немає, четверо отримали поранення. Про це в ході брифінгу повідомив спікер АП з питань АТО Андрій Лисенко.

Донецький напрямок залишається найгарячішою точкою. Протягом минулої доби тут відбулося 52 ворожих обстріли, кожен третій з них був здійснений із важкого озброєння. За словами Андрія Лисенка, найбільш гаряче вчора було в районі Зайцевого та Авдіївки. Відучора бойовики випустили близько 250 мін.

Всього за минулу добу НЗФ 68 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО вздовж всієї лінії розмежування.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *