Генеральною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт у провадженні стосовно співробітника СБУ, який розголосив державну таємницю

Генеральною прокуратурою України затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідувалось Головним слідчим управлінням Служби безпеки України стосовно співробітника Служби безпеки України. Він обвинувачується у тому, що у період серпня-вересня 2015 року розголосив відомості, що становлять державну таємницю, які стали йому відомі у зв’язку з виконанням службових обов’язків, особі, яка не має допуску та доступу до державної таємниці, вчинив службове підроблення, незаконно зібрав та використав конфіденційну інформацію про особу, порушив таємницю телефонних розмов, що передаються засобами телефонного зв’язку, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді грубого порушення конституційних прав і свобод громадян та завдало шкоди національній безпеці України у сфері державної безпеки і охорони правопорядку.

Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва до обвинуваченого обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та покладено обов’язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України.

Державне обвинувачення підтримує Генеральна прокуратура України.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *