НА ДОНЕЧЧИНІ, ЗАВДЯКИ ПИЛЬНОСТІ МІСЦЕВИХ ЖИТЕЛІВ, ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАПОБІГЛИ ТРАГЕДІЇДо чергової частини Торецького відділення поліції

НА ДОНЕЧЧИНІ, ЗАВДЯКИ ПИЛЬНОСТІ МІСЦЕВИХ ЖИТЕЛІВ, ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАПОБІГЛИ ТРАГЕДІЇ

До чергової частини Торецького відділення поліції надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що у лісопосадці біля магазину в купі листя він помітив предмет, схожий на зброю. Поліцейські зреагували негайно, та, прибувши до вказаного місця, дійсно виявили заряджений протитанковий гранатомет.

На місце події була слідчо-оперативна група, а правоохоронці тим часом обмежили рух пішоходів поблизу небезпечної знахідки. Після слідчих дій гранатомет був вилучений, прилегла територія – оглянута.
Працівнику міського водоканалу, який, оглядаючи водяний колодязь, й знайшов небезпечне «сміття», поліцейські висловили подяку. Адже його активна громадянська позиція та добросовісність врятувала життям десятків мирних жителів.

Правоохоронці вкотре нагадують жителям Донеччини, що підвищені заходи безпеки вкрай необхідні для збереження стабільної оперативної обстановки та спрямовані на збереження їхнього життя та здоров'я.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими пристроями) Кримінального кодексу України, за що передбачено до семи років позбавлення волі. Чоловікові, який виявив гранатомет, кримінальна відповідальність не загрожує.
Торецьке відділення поліції Бахмутского ОП
ГУ НП України в Донецькій області

http://www.npu.gov.ua/uk/publish/article/1868272


Посилання
www.npu.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *