Обстановка в районі проведення АТОстаном на 30 березня 2016 рокуПротивник продовжує провокаційні дії та

Обстановка в районі проведення АТО
станом на 30 березня 2016 року

Противник продовжує провокаційні дії та заходи з посилення передових підрозділів на Слов’янському і Донецькому напрямках. Найбільша активність зберігається в районах Зайцеве та промислової зони н.п. Авдіївка, де здійснюються інтенсивні обстріли позицій сил АТО, у т.ч. із застосуванням 152-мм артилерійських систем, 82- мм та 120-мм мінометів.

Проводиться посилення та ротація підрозділів 1 АК (Донецьк) ЗС РФ на передових позиціях:

до н. п. Ясинувата відмічено прибуття підрозділу 128 спеціального моторизованого полку (Вороніж) внутрішніх військ МВС РФ;

до західної околиці м. Донецьк прибуло три вантажні автомобілі з особовим складом 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк);

з м. Макіївка у напрямку м. Донецьк перекинуто дві інженерні машини розгородження;

у районах міст Донецьк та Ясинувата зафіксовано діяльність підрозділів зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби (Донецьк).

З метою викриття системи вогню та уточнення оборонних порядків підрозділів сил АТО, активно застосовуються диверсійно-розвідувальні групи. До районів н.п.Красногорівка, Мар’їнка та Новотроїцьке здійснили вихід три ДРГ зі складу 331 парашутно-десантного полку (Кострома) 98 повітрянодесантної бригади (Іваново) Повітрянодесантних військ ЗС РФ. Нагадуємо, що 24 серпня 2014 р., поблизу н.п. Дзеркальне Амвросіївського району Донецької області, українськими військовими було взято в полон підрозділ (10 десантників) із штатним озброєнням та бойовою технікою цього полку, які за офіційним повідомленням російського командування “заблукали” та опинились на території України під час початку бойових дій “помилково”.

Встановлено чергові факти постачання з території Росії боєприпасів для потреб 1 АК ЗС РФ. До н.п. Іловайськ прибув залізничний ешелон з боєприпасами, в подальшому доставлених на склади 1 АК ЗС РФ у н.п. Амвросіївка та Харцизьк.

Зафіксовано чергові втрати у з’єднаннях 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, що беруть участь у бойових зіткненнях у районі н.п. Авдіївка. 29 березня ц.р. загинуло три та отримало поранення п’ять російських військовослужбовців розвідувальних підрозділів 3 (Горлівка) та 5 (Донецьк) окремих мотострілецьких бригад, що діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ “Град”, САУ та танків у районах Стаханов, Обозне, Донецьк та Мінеральне.
https://gur.gov.ua/content/situation-in-ato-area-and-..


Посилання
gur.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *