Трохи вранішніх новин від Дениса П’ятигорця1. Верховна Рада України ухвалила постанову про надання згоди

Трохи вранішніх новин від Дениса П’ятигорця

1. Верховна Рада України ухвалила постанову про надання згоди на звільнення президентом України Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України. За це рішення проголосували 289 народних депутатів із 339, зареєстрованих у сесійній залі. Виконувати обов’язки буде заступник генерального прокурора Юрій Севрук.

2. Дємбєльський акорд. Генпрокурор Віктор Шокін в день голосування за його відставку звільнив свого заступника, реформатора Давида Сакварелідзе. От же ж людина! Ну чому не можна було зробити як більшість звільнених – вкрасти з офісу всі канцтовари в останній день роботи, чи навалити кучу на робочому столі перед уходом? Нє, треба було обов’язково помститися Давиду.
3. Міхеіл Саакашвілі вважає ситуацію зі звільнення його соратника Давида Сакварелідзе з ГПУ "махровою контрреволюцією". "Зняттям Сакварелідзе вони, фактично, захопили владу в Одеській області. Це не кримінал, це кримінал з чітким сепаратистським ухилом. Ківалов – найкращий друг Путіна. "Євротермінал" – це не лише бізнес Труханова, це й бізнес Євтушенкова, правої руки Путіна, і Малофеєва, який напряму фінансує "ЛНР"-"ДНР", – заявив він. "Мафія, зі своїм обмеженими інтересами, просто здає Одесу", – додав Саакашвілі.

4. Коаліціада знову зайшла в глухий кут. В останній момент Йуля намалювала додаткові вимоги, які суперечать вимогам МВФ. Депутати пішли радитись. Чудовий подарунок від Йулі для Порошенка, який вже сьогодні має бути в США і мав би похвалитися звільненням Шокіна та формуванням нової коаліції. А тепер і коаліції немає, і Шокін примудрився звільнити Сакварелідзе, якого лобіювали США.
5. У Росії називають нових людей, на яких готові обміняти Савченко. Вона, може бути обміняна на групу росіян, у тому числі торгівця зброєю Віктора Бута і торгівця наркотиками Костянтина Ярошенка, які відбувають покарання в США. Про це повідомляє російський "Интерфакс" із посиланням на інформовані джерела. І от скажіть, що Росія не країна-терорист? Взяти заручницю та обміняти її на своїх злочинців у третій країні.
6. Національне агентство з запобігання корупції обрало своїм головою доцента Національної академії прокуратури Наталію Корчак. Таким чином НАЗК укомплектований чотирма членами з п'яти, що дає можливість почати роботу нацагентства. На п'яту посаду оголошено конкурс в зв'язку з тим, що народний депутат Віктор Чумак відмовився працювати в агентстві. Обрання голови нацагентства – це остання дія, яку Україна мала виконати до кінця першого кварталу в рамках безвізового діалогу з Євросоюзом.

7. Президент спростив процедуру надання громадянства України іноземцям, які служать в ЗСУ.
8. Міністерство фінансів України залучило у Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) кредит у розмірі 400 млн євро на реалізацію проектів розвитку комерційних банків, а також підприємств малого і середнього бізнесу.
9. НАК "Нафтогаз України" в 2015 році збільшив чистий дохід на 51,5% в порівнянні з 2014 роком – до 112,761 млрд гривень.
10. Італія зняла всі обмеження і відкрила небо українським літакам. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook юрист Андрій Гук. Наразі триває засідання комісії Державіаслужби щодо розподілу прав на експлуатацію повітряних ліній. "Італія відкрила небо з Україною і зняла всі обмеження щодо частот і кількості перевізників", – написав він.

Раша тудей/Раша гудбай

С – Стабільність
1. #Стабільність . Позитивне сальдо торгового балансу Росії в лютому знизилося на 42,6% в порівнянні з лютим 2015 року та склало $ 7,9 млрд. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на дані Мінекономрозвитку.
2. #Стабільність. УАЗ планує перейти на чотириденний робочий тиждень в період з червня по листопад. Про це повідомили ТАСС в прес-службі підприємства.
3. #Стабільність. Працівники Московського метрополітену виходять на мітинг. 2-го квітня профспілкова організація організовує мітинг в Москві. Причинами такого рішення стали:
– Відсутність індексації заробітної плати з червня 2014 року.
– Регулярні скорочення штату працівників у ряді служб;
– Регулярні зменшення зарплати;
– Ряд корупційних скандалів пов'язаних з систематичним розпилом грошей.
4. #Стабільність. У Мінпромторзі констатували відсутність ефекту від імпортозаміщення. Про це заявила заступник голови Мінпромторгу Гульназ Кадирова, передає ТАСС.
Д – Духовність
5. #Духовність . Жителі Азовського району побилися через безкоштовний поминальний хліб. Випічку роздавали в пам'ять про загиблих в катастрофі Boeing в Ростові. «Билися в кров, як ніби у них забирають останнє» – дивується очевидець цієї події.
6. #Духовність. У Воронезькій області співробітники пошти видали пенсіонерам в селі Верхня Байгора пенсії фальшивими грошима – квитками «банку приколів». В результаті люди похилого віку фактично залишилися без грошей. Винних поки не знайшли. При цьому представники Воронезького поштамту, пославшись на наявність підписів пенсіонерів в дорученнях на доставку пенсій, відмовилися виплатити громадянам недоставлені пенсії, а їх звернення залишили без уваги.
І – ІхТамНєту
7. # ІхТамНєту. Служба в ополченні ДНР була визнана пом'якшувальною ознакою при винесенні вироку. До такого висновку дійшла суддя Димитровградського райсуду Ульянівської області Світлана Федосєєва, пом'якшивши вирок за повторне водіння в нетверезому стані громадянину РФ.
8. # ІхТамНєту. Канада повинна закликати своїх союзників залишити в силі або навіть посилити санкції відносно Росії, введені через ситуацію в Україні, заявив глава канадського МЗС Стефан Діон.
Ну і наостанок. Результати дослідження «Левада-центру» зафіксували зниження рівня довіри до президента Росії за рік на 10% – з 83% у березні 2015 року до 73% в березні 2016 року. Це очікуване явище і така тенденція, найімовірніше, триватиме, вважають експерти. «Відходить ейфорія, яка прийшла на емоціях, пов'язаних з Кримом. Вона пішла, надії, які вона породила – теж. Суспільство занурюється в депресію. Цілком закономірна ситуація », – сказав віце-президент фонду «Центр політичних технологій» Олексій Макаркін.
Доброго ранку, Хунта!

https://www.facebook.com/denis.pyatigorets/posts/1020..


Посилання
www.facebook.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *