У результаті сутички зі старателями бурштину в Рівненській області семеро правоохоронців потрапили до лікарні

У результаті сутички зі старателями бурштину в Рівненській області семеро правоохоронців потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями. Про це сказано в повідомленні прес-служби Національної поліції.

Зазначається, що 29 березня в поліцію надійшло 2 повідомлення про незаконний видобуток бурштину в урочищі «Мохи» Клесівського лісництва.

До приїзду слідчо-оперативної групи для документування злочину старателі чинили опір поліцейським, нецензурно лаялися, погрожували фізичною розправою.

До того ж вони перекрили доступ до мотопомп, заблокувавши проїзд автомобілями.

У середу, 30 березня, в урочищі «Гальбин» орієнтовно 30 людей підпалили металевий вагончик, що використовувався поліцією як стаціонарний пост для забезпечення громадської безпеки й порядку.

Крім того, ранком поблизу Клесова майже 1 000 людей перегородили дорогу для в'їзду в урочище «Смітник». Старателі погрожували поліцейським і пручалися.

«У результаті сутички семеро правоохоронців потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями», – сказано в повідомленні.

За фактом опору працівникові правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Окрім того, 30 березня поліція вилучила 200 кг бурштину й перекрила канал його постачання у Китай. Організатори незаконного бізнесу створили мережу скупників бурштину, яка налічувала понад 150 осіб.

Раніше голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Чугунніков звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ввести в північні райони області підрозділи Нацгвардії, щоб зупинити незаконний видобуток бурштину.

Нагадаємо, що тільки впродовж цього року прикордонникам вдалось вилучити близько 400 кг незаконного бурштину.

Крім того, за словами активістки ВГО «Автомайдан» Катерини Бутко, на сьогодні існують великі розбіжності в даних щодо кількості вилученого бурштину, який незаконно вивозили з України.
http://www.hromadske.tv/society/u-rezultati-biiki-zi-..

www.hromadske.tv

У результаті бійки зі старателями бурштину на Рівненщині поранено 7 поліцейських

За фактом опору працівникові правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *