У Слов’янську розпочав роботу кабінет комп’ютерної томографії

На Донеччині триває активний розвиток усіх ланок медицини. Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський взяв участь у відкритті діагностичного кабінету міської клінічної лікарні Слов’янська, в якому було встановлено сучасний томограф японського виробництва.

Очільник області зауважив, що в ОДА існує концепція реформи охорони здоров’я, мета якої – зробити медичні послуги для населення більш якісними та доступними. Державний кабінет комп’ютерної томографії, який сьогодні відкрили, вже третій в області. Такі вже працюють у Маріуполі та Покровську (колишній Красноармійськ). За два тижні в Краматорську з’явиться ще один.

«До кінця року на Донеччині буде 9 томографів. Людям не потрібно буде їхати далеко, щоб зробити діагностику. У першу чергу комп’ютерна томографія спрямована на виявлення онкозахворювань», – наголосив Павло Жебрівський.

Послуги кабінету томографії безкоштовні, але реагенти, які використовують під час обстеження, коштують від 180 до 1700 гривень. Наразі хворі змушені купувати їх за власний рахунок, але очільник області пообіцяв, що найближчим часом соціально вразливі верстви населення отримають пільги на відвідування кабінету діагностики.

«На відкриття подібних об’єктів я приїжджаю не для того, щоб покрасуватись, а з метою вивчення проблемних питань. Спільно з директором департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації ми вирішили розробити програму пільгового обслуговування. Зокрема, чорнобильці, учасники АТО, інваліди не платитимуть за реагенти, тобто для них користування томографом буде безкоштовним. Компенсації будуть передбачені в обласному та місцевих бюджетах», – наголосив голова Донецької ОДА.

Очільник області нагадав, що на початку тижня область отримала 60 нових авто швидкої допомоги. Він також анонсував відкриття на наступному тижні у Краматорську відділення дитячої хірургії, а за 2 тижні – відділення кардіохірургії. У обох лікарнях встановлено найсучасніше обладнання та зроблено євроремонт.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *