«Весняний грім — 2016»: визначений склад сил і засобів Повітряних Сил приступив до виконання

«Весняний грім — 2016»: визначений склад сил і засобів Повітряних Сил приступив до виконання поставлених завдань

У Збройних Силах України тривають стратегічні командно-штабні навчання «Весняний грім — 2016». До маневрів, зокрема, залучені визначені сили і засоби Повітряних Сил Збройних Сил України у складі підрозділів тактичної авіації, зенітних ракетних, радіотехнічних та спеціальних військ.

У складі сил і засобів протиповітряної оборони міжвидового угрупування Збройних Сил України підрозділи Повітряних Сил відпрацьовуватимуть питання адекватного реагування на загрози з повітря на всіх можливих напрямках для відбиття можливої широкомасштабної агресії.

В ході стратегічних командно-штабних навчань екіпажі бойової авіації здійснюватимуть авіаційну підтримку дій підрозділів інших видів Збройних Сил України. Бойові обслуги зенітних ракетних і радіотехнічних військ виконуватимуть комплекс практичних заходів щодо прикриття з повітря важливих об’єктів держави та інші важливі завдання.

Під час навчань особовий склад удосконалюватиме професійну майстерність у нових організаційно-штатних структурах, адаптованих під стандарти країн-членів НАТО, на які передбачено перейти у ході реформування Збройних Сил України.

У небі над Західною Україною учасники навчань відпрацьовують питання повітряної підтримки своїх військ та завдання авіаційних ударів по противнику.

— Вдень та вночі у складних метеоумовах льотчики нашої бригади практично вдосконалюють навички пілотування та ураження цілей. До польотів залучається не тільки досвідчений льотний склад, але й молоді пілоти. Завдяки злагодженим діям льотного та інженерно-технічного складу завдання, визначені льотним змінам, наразі виконані повністю, — повідомив заступник командира бригади тактичної авіації полковник Олександр Кухарук.
http://www.mil.gov.ua/news/2016/03/30/vesnyanij-grim-..


Посилання
www.mil.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *