Зведена інформація «Карпатської Січі» по зоні конфлікту на сході України станом на 18:00, 29

Зведена інформація «Карпатської Січі» по зоні конфлікту на сході України станом на 18:00, 29 березня 2016 року

На східних теренах України терористи гібридної армії РФ продовжують наносити вогневі удари по силам АТО з озброєння забороненого Мінськими угодами.

Сьогодні зафіксовано 33 обстріли. Вогневі удари супротивника на Донецькому напрямку наносились по опорних пунктах захисників України в районі Авдіївки, Опитного, Новгородського, Майорська та Луганського. «Найгарячіше» було у Зайцевому. Тут впродовж півтори години російські найманці випустили 158 мін калібром 120 та 82 мм! З огляду на небезпеку участі в активних бойових діях відзначаються чергові факти відкритої непокори в підрозділах 1 АК ЗС РФ , що діють в районі н.п. Зайцеве. 28 березня 2 військовослужбовці батальйону 3 «окремої мотострілецької бригади» (Горлівка) відмовилися зайняти передові позиції і погрожували вбити командира бригади генерал-майора ЗС РФ І. Тімофеева «за безжалісне ставлення до підлеглих і невміле командування».
Крім Зайцевого, ворожі міни прилітали на позиціям наших військ в районі Авдіївки. Артилерійський вогонь вівся терористами з житлових кварталів окупованого н.п. Яковлівка, прикриваючись мирними жителями. Окрім того, тут супостат використовував проти українських армійців автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю. Наші бійці утримують позиції використовуючи стрілецьку зброю, гранатомети та кулемети великого калібру у відповідь по супротивнику. Маємо інформацію, що і тут кремлівський окупант використовує «заградотряди» в основному набрані з представників неслов’янських національностей РФ. «Заградотряди» змушують до наступу піхоту незаконних збройних формування в основному сформованих з місцевих мешканців та російських «добровольців». У разі непокори, і небажання т.з. «ополченців» йти на вірну загибель під вогонь захисників українських позицій, до них застосовуються найсуворіші міри, у тому числі і розстріли.
На Луганському напрямку московські бойовики відновили обстріли українських позицій. Зокрема, поблизу Щастя по наших бійцях вів вогонь снайпер, а у Новозванівці – вівся вогонь з великокаліберного кулемету. Схожа ситуація мала місце і в районі Маріуполя, а саме в Широкіному.
Інтенсивність та характер обстрілів позицій сил АТО вказує на намагання бойовиків тримати в напрузі військовослужбовців Збройних Сил України уздовж всієї лінії розмежування.
https://www.facebook.com/karpatsich/photos/a.15368370..


Посилання
www.facebook.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *