Голова Донецької ОДА закликав місцевих керівників збільшити фінансування на оздоровлення дітей

31 березня учасники колегії облдержадміністрації обговорили питання «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2016 року».

Начальник управління у справах сім’ї та молоді Лілія Золкіна окреслила основні задачі, які стоять перед органами влади.

«По-перше, це збільшення кількості оздоровлених дітей. Друга задача – створення безпечних умов для перебування дітей у  дитячих оздоровницях. І третє – підвищення якості послуг», – зазначила вона.

Вирішення пріоритетних завдань політики дитячого оздоровлення та відпочинку передбачає належне фінансування. Водночас Лілія Золкіна назвала його вкрай незадовільним на рівні міст та районів.

«У 2016 році на потреби дитячого оздоровлення та відпочинку в місцевих бюджетах передбачено 5,543 млн грн. Це трохи більше ніж торік, але в 4 рази менше, ніж обсяг фінансування з обласного бюджету. Найменше коштів на оздоровлення передбачено в бюджетах Торецька – 20 тис. грн, Новогродівки – 32 тис. грн, Вугледара – 50 тис. грн. Також недостатній обсяг передбачено в таких районах, як Костянтинівський – 50 тис. грн, Красноармійський – 50 тис. грн, Добропільский  – 60 тис. грн», – відзвітувала Лілія Золкіна.

Голова Донецької облдержадміністрації зазначив, що закладення таких малих  обсягів на оздоровлення дітей є не припустимим. «Я даю вам два тижні на виправлення ситуації. Оздоровлення дітей – це одна з основних задач обласної влади. Не припустимо виділяти такий малий обсяг фінансового  ресурсу на оздоровлення», – наголосив Павло Жебрівський, звертаючись до голів міських та районних рад.

Також у  ході виступу Лілія Золкіна звернулась до голови Донецької облдержадміністрації з проханням допомогти у вирішенні питання щодо подальшого функціонування дитячих здравниць на території Мангуського району.

«Особливо це стосується оздоровчих закладів крупних промислових підприємств –  Маріупольського заводу важкого машинобудування, Донецької залізниці та державного підприємства «Красноармійськвугілля». Наших повноважень не вистачає на вирішення цього питання, а воно є дуже важливим», – розповіла начальник управління у справах сім’ї та молоді.

Павло Жебрівський доручив зібрати керівників підприємств з соціальною відповідальністю на нараду вже найближчим часом. Він також звернувся до представника міністерства соціальної політики  з проханням звернути увагу на те, що в Донецькій області більше 700 тисяч переселенців.

«Нам потрібна допомога Києва якраз по дітям, які є вимушеними переселенцями. Без державної допомоги ми не зможемо забезпечити таку кількість дітей послугами оздоровлення у повному обсязі», – наголосив Павло Жебрівський.

У 2016 році заплановано оздоровити під час літнього відпочинку 92,8 тисяч дітей Донеччини.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *