На Луганщині відкрили перший автомобільний пункт пропуску …

На Луганщині відкрили перший автомобільний пункт пропуску «Золоте»

Сьгодні, 31 березня, у Попаснянському районі Луганської області відкрито контрольний пункт в’їзду-виїзду «Золоте». Захід відбувся за участі керівництва області, силових та правоохоронних органів, представників прикордонної служби.
Голова Луганської обласної держадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука зауважив, що це перший повноцінний КПВВ на Луганщині, адже у смт Станиці Луганській працює тільки пішохідний пункт. Він також повідомив про підготовку до відкриття ще одного КПВВ, але підкреслив, що остаточне рішення буде ухвалено пізніше.
«Спочатку подивимося, як буде працювати цей пункт пропуску, а потім вже без поспіху будемо відкривати інший, адже для мене головне – це безпека громадян», – зазначив Георгій Тука, додавши, що у випадку здійснення провокацій з боку терористів буде ухвалено рішення про закриття КПВВ.
У свою чергу начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби Сергій Бідило акцентував увагу на тому, що саме з ініціативи керівництва Луганської обласної ВЦА та за рішенням штабу АТО відновлюється пропуск на дорожньому коридорі Стаханов – Золоте – Гірське – Лисичанськ, який буде здійснюватися на пункті пропуску «Золоте», розташованому на відстані 500 метрів від лінії розмежування.
Наразі терористи не пропускають людей, які стоять у чергах на протилежному боці від лінії розмежування. Люди вимушені обходити блокпост терористів, щоб перейти на український бік. Луганська обласна ВЦА звернулася до представників місії ОБСЄ із проханням вплинути на ситуацію.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *