Обстановка в районі проведення АТОстаном на 31 березня 2016 рокуПротягом доби найбільша активність противника

Обстановка в районі проведення АТО
станом на 31 березня 2016 року

Протягом доби найбільша активність противника відмічалась на Донецькому напрямку у районі н.п. Авдіївка:

тривали інтенсивні обстріли позицій сил АТО у районі промислової зони Авдіївки, у т.ч. із застосуванням 122-мм артилерійських систем, 82-мм та 120-мм мінометів;

проведено часткову ротацію передових підрозділів 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ;

з н.п. Іловайськ до складів ракетно-артилерійського озброєння (Гірне) 1 АК (Донецьк) вантажними автомобілями доставлено до 130 тонн боєприпасів;

з н.п. Торез у напрямку н.п. Зугрес переміщено сім вантажних автомобілів з особовим складом 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та окремого батальйону матеріального забезпечення (Донецьк).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ “Град”, САУ, артилерійських систем, мінометів і танків у районах Стаханов, Горлівка, Яснувата, Кіровськ та Ірміне.

Встановлено чергові факти перешкоджання роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. 30 березня ц. р. командир одного з батальйонів 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ віддав наказ перекрити під’їзні шліхи побутовим сміттям та поваленими деревами з метою не допустити проїзду спостерігачів Місії до району зосередження бойової техніки (н.п. Сокільники Новоайдарського району).

Зафіксовано чергові втрати у розвідувальних підрозділах частин та з’єднань 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, що діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп 30 березня ц. р.:

загинуло два та отримало поранення три російських військовослужбовця 5 окремої мотострілецької бригади (Донецьк);

загинув один та отримало поранення два російських військовослужбовця 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка);

загинув один та отримали поранення два російські військовослужбовці 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ). Один диверсант отримав поранення під час невдалої спроби пророблення проходу в мінних загородженнях. Інший поранений – наслідок помилки при поверненні ДРГ з бойового завдання: в результаті перестрілки з власними підрозділами передових позицій поранення отримав начальник розвідки штабу полку підполковник ЗС РФ Микола Маршин.

З огляду на небезпеку участі в активних бойових діях та поступового розуміння неминучості покарання за скоєння воєнних злочинів на тимчасово окупованих територіях сходу України, відмічаються факти відкритої непокори у підрозділах російських окупаційних військ 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. 29 березня ц. р. до штабу 2 АК прибула комісія Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО ЗС РФ для розслідування випадків відкритої непокори командирів середньої ланки у т.ч. відмови від виконання наказів та розпоряджень командування корпусу, що суперечать Мінським домовленостям.

Незважаючи на чисельні перевірки командуванням 1 АК ЗС РФ, залишається низьким рівень військової дисципліни та морально-психологічний стан російських військовослужбовців 9 ошмсп мп. 29-30 березня ц. р. дезертирувало п’ять російський військовослужбовців: троє зі складу 2 батальйону та двоє з артилерійського підрозділу полку. Одному з втікачів, громадянину Росії Івану Пономарьову, вдалось безперешкодно перетнути українсько-російський кордон. Громадянин Росії Олександр Алікін був затриманий на українсько-російському кордоні підрозділом внутрішніх військ МВС РФ. Ще троє дезертирів 2 батальйону – затримані місцевими мешканцями м. Новоазовськ під час спроби викрадення приватного автомобіля.

http://gur.mil.gov.ua/content/situation-in-ato-area-a..


Посилання
gur.mil.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *