Прес-центр штабу АТО НЗФ ОБСТРІЛЮЮТЬ СВОЇ ПОЗИЦІЇ ТА МІСЦЕВЕНАСЕЛЕННЯ ЯСИНУВАТОЇНа Донецькому напрямку, а саме

Прес-центр штабу АТО

НЗФ ОБСТРІЛЮЮТЬ СВОЇ ПОЗИЦІЇ ТА МІСЦЕВЕ
НАСЕЛЕННЯ ЯСИНУВАТОЇ

На Донецькому напрямку, а саме поміж населеними пунктами Макіївка та Ясинувата, виявлено 4 ворожі гаубиці Гіацинт калібру 152 мм. За інформацією розвідки сил АТО важке озброєння знаходиться на бойових позиціях НЗФ на відстані близько 8 кілометрів від лінії розмежування, що являється значним порушенням міжнародних домовленостей. Ворог активно використовує важку зброю з метою обстрілів рубежів та місцевих мешканців у районах підконтрольним їм територій. Адже гаубиці націлено саме в напрямку Ясинуватої. Також зафіксовано нанесення масованих вогневих ударів з цієї зброї по позиціям українських військ.

Свідченням системного використання озброєння великого калібру є велика кількість гільз та сліди зміни бойових позицій на незначні відстані.

Керівництво сил АТО наголошує, що ця знахідка стала продовженням підтвердження масового використання зброї на найбільш важливому напрямку фронту, а також викриття підступної тактики бойовиків, які цинічно порушують одночасно декількох пунктів Мінських домовленостей.

https://www.facebook.com/ato.news/posts/1176613312349..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *