Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в районі проведення АТО

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Минулої доби обстрілів блокпостів, де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ, не було. Прикордонний наряд Донецького загону зафіксував політ безпілотного літального апарату над акваторією Азовського моря. Поінформовано взаємодіючий підрозділ ЗСУ.

На адміністративній межі з АР Крим прикордонники Бердянського загону виявили 2 російські вертольоти Мі-8 та 3 БПЛА, які здійснювали польоти над тимчасово окупованою територією. Проінформовано взаємодіючі підрозділи.

У Луганській області прикордонники спільно з представниками фіскальної служби завадили незаконному переміщенню вантажів в районі проведення АТО. Інформацію про дане правопорушення отримали оперативні співробітники прикордонних підрозділів. У ході перевірки на околиці н.п. Трьохізбенка було зупинено та оглянуто транспортний засіб марки «JAC». Автівкою житель Луганщини перевозив 1500 кілограмів вершкового масла, а також ковбасні вироби, каву та сир. Загальна вага вантажу сягала 3,1 тонни, а попередня сума оцінки товару складає 190 тисяч гривень.

У Донецькій області в контрольних пунктах «Мар’їнка» та «Зайцеве» прикордонниками Краматорського загону та працівниками фіскальної служби і співробітниками СБУ були виявлені товари, які везли на підконтрольну бойовикам територію. Один з наших співвітчизників мікроавтобусом «Фольксваген» перевозив товари народного споживання на 30 тисяч гривень, ще двоє, прямуючи автомобілем «Опель», серед речей перевозили більше 30 мобільних телефонів, 3 планшети та аксесуари до них.

Через контрольний пункт «Зайцеве» до неконтрольованої території прослідував вантажний автомобіль з гуманітарним вантажем. Автівка перевозила майже 3 тонни дитячого харчування від благодійного фонду «Доброта» для жителів Донецької області.

На Луганщині відкрито контрольний пункт в'їзду-виїзду «Золоте», що на дорожньому коридорі «Стаханов – Золоте – Гірське – Лисичанськ».          Він є єдиним КПВВ в Луганській області, де лінію розмежування можна перетинати на автомобілях. Прикордонниками спільно з Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією та штабом АТО було проведено низку заходів щодо облаштування місць несення служби прикордонників та працівників фіскальної служби, забезпечення відповідними технічними засобами контролю, визначено порядок пропуску осіб та транспортних засобів. Пункт контролю побудовано за удосконаленою технологією, що дозволить зменшити час очікування для осіб, які прямують в обидва напрямки. Організовано робочі місця інспекторів прикордонної служби на 3 в'їзних смугах руху та 3 виїзних, а також окремо визначена смуга для руху пішоходів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *