В області розпочато підготовку проекту «Дистанційна освіта школярів Донеччини»

Організація дистанційного навчання для дітей і дорослих на Донеччині – одне з завдань, над яким працює профільний департамент ОДА спільно з обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти (ІППО).

Творчі групи учителів уже приступили до розробки електронного навчального контенту – за предметами й класами. А для зручності обговорення результатів відкрито блог «Дистанційна освіта школярів».

На сайті можна ознайомитися з нормативною базою. У розділі «Учителю» розміщено вхідний контроль щодо виявлення початкового рівня знань учнів з навчальних предметів (екстернат, дистанційне навчання) та новостворений навчальний е-контент. Тут же учителі можуть залишати коментарі та брати участь в обговоренні проекту.  Також на сторінці працює консультаційний пункт з проблемних питань.

Розділ «Учню» надає поетапну інструкцію, як продовжити загальну середню освіту у формі дистанційно-екстернатного навчання на території, що контролюється українською владою, та перелік шкіл, рекомендованих для навчання екстернів. У нагоді стане каталог електронних уроків і підручників, тестові завдання та методичні посібники.

Як повідомили в Донецькому обласному ІППО, проект охопить декілька напрямків. У першу чергу йдеться  про можливість організувати навчання для дітей, які проживають на тимчасово окупованій території, але хочуть отримати український диплом, а також про післядипломну онлайн освіту для дорослих. У перспективі – електронне навчання обдарованих учнів і дітей з особливими освітніми потребами.

Нині в області розпочато серію обласних навчальних семінарів-практикумів з метою підготовки кадрів і визначення опорних дистанційних шкіл. Апробацію дистанційно-екстернатної освіти школярів планують розпочати з 1 вересня 2016 року.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *