У Маріуполі сім’ям двох загиблих прикордонників – воїнів АТО- вручили ордери на квартири

Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський разом із міським головою міста Маріуполя Вадимом Бойченком вручили ордери на право власності квартир двом родинам загиблих прикордонників – воїнів АТО, які захищали Батьківщину на сході.

Сім’ї прикордонників Романа Дюміна та Юрія Філіпповського отримали двокімнатні квартири площею 61,5 кв.м. У дружин загиблих воїнів залишилось по двоє неповнолітніх дітей, наймолодшому з яких тільки 2 роки. У подарунок до новосілля родини отримали від міської та обласної влади побутову техніку.

Житло було придбано за кошти державної субвенції в 2015 році. Дані про потреби у забезпеченні житлом зазначених сімей прикордонників надавалися в минулому році Адміністрацією Держприкордонслужби України до Мінсоцполітики та Донецької облдержадміністрації відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

«Сьогодні – це приклад соціального супроводу дітей загиблих героїв. Військові захищають державу, а держава захистить їхні родини», – наголосив очільник області Павло Жебрівський.

Нагадаємо, що військовослужбовці Державної прикордонної служби України Роман Дюмін та Юрій Філіпповський загинули під час виконання своїх обов’язків  у зоні АТО.

Зокрема, інспектор прикордонної служби старший прапорщик Роман Дюмін героїчно загинув 14 серпня 2014 року в районі мосту поблизу  с. Успенка. Тоді між прикордонниками відбулося бойове зіткнення з групою озброєних осіб, які рухались зі сторони с. Степне. Незадовго до цього, 31 липня 2014 року, героїчно загинув старший технік прапорщик Юрій Філіпповський. В цей день терористи обстрілювали прикордонний підрозділ, що входив до складу відділу «Амвросіївка».

 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *