Кількість загиблих від землетрусу в Еквадорі зросла до 233

Щонайменше 233 людини офіційно визнані загиблими після землетрусу в Еквадорі, який став найпотужнішим за останні десятиліття.

До постраждалих районів були направлені близько десяти тисяч військових і 3,5 тисячі поліцейських для допомоги у рятувальній операції.

Щонайменше 500 людей були поранені.

Землетрус магнітудою 7,8 стався у суботу ввечері. Підземні поштовхи відчувалися навіть у сусідній Колумбії.

У прибережних районах на північному заході країни, які були найближче до епіцентру, кількість загиблих може зрости, кажуть чиновники.

Президент Еквадору Рафаель Корреа оприлюднив останні дані щодо кількості загиблих у своєму Twitter. Через землетрус йому довелося скоротити візит до Італії.

Президент оголосив про запровадження надзвичайного стану, а перед тим закликав свою країну лишатися “спокійною і єдиною”.

“У пастці”

“Це дуже важкі моменти… У нас є інформація про поранених людей, які опинилися в пастці [під завалами] в різних районах, і ми готуємося їх врятувати”, – заявив віце-президент Еквадору Хорхе Глас.

До постраждалих районів вертольоти і автобуси відправляють військових, але їхній рух ускладнений через зсуви ґрунту.

У деяких районах люди голими руками намагаються відкопати вцілілих.

Людям роздають харчі та інші предмети першої необхідності. Починає надходити також і міжнародна допомога, насамперед з Венесуели і Мексики.

Габріель Альсівар, мер міста Педерналес, розташованого близько до епіцентру, розповів, що “все місто” зрівняне із землею.

“Ми намагаємося зробити максимум, але не можемо зробити майже нічого”, – сказав він, додавши, що у місті почалися грабежі.

Цей землетрус став найбільшим у Еквадорі з 1979 року. Після нього було зафіксовано понад 130 підземних поштовхів.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *