Французькі депутати проголосували за скасування санкцій проти Росії

 Час-Time

 Вікно в Америку

 Студия Вашингтон

    Актуально / Україна

    Французькі депутати проголосували за скасування санкцій проти Росії


    Французький законодавчий орган

    Нижня палата французького парламенту проголосувала за скасування санкцій Європейського Союзу проти Росії. Голосування, що відбулося в четвер 28 квітня, хоча й мало рекомендаційний характер, однак пішло проти рекомендацій соціалістичного уряду країни.

    За скасування санкцій ЄС проти офіційної Москви, які були введені як покарання за анексію Росією Криму та через ескалацію останньою напруженості в Україні, віддали голоси 55 французьких депутатів. Проти проголосували 44 законодавці.

    За те, щоб санкції були скасовані, голосували однопартійці колишнього президента Франції Ніколя Саркозі з партії «Республіканці», а також правоцентристські й ультраліві групи. Натомість французькі соціалісти та «зелені» висловилися проти резолюції щодо скасування санкцій, запропонованої консервативним законодавцем Тьєррі Маріані.

    «Санкції сьогодні абсолютно неефективні з точки зору врегулювання цієї міжнародної кризи і становлять небезпеку для інтересів Франції», – заявив Маріані, який у парламенті представляє французьких громадян, котрі проживають у Східній Європі та Росії.

    Нагадаємо, економічні санкції спрямовані проти енергетичного, банківського і оборонного секторів Росії Європейський Союз і США ввели в липні 2014 року. Термін дії санкцій закінчується в липні 2016 року, але вони також можуть бути продовжені.

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *