Ніч в Авдіївці: поранено жінку, згоріло декілька будинків

Ситуація у зоні проведення АТО, на думку штабу, значно ускладнилась. З початку цієї доби бойовики щонайменше 6 разів відкривали вогонь по наших позиціях фактично на всіх напрямках

Минулої доби проросійські бандформування 30 разів порушили умови перемир’я, зокрема й застосовуючи важке артилерійське озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. 

Авдіївка залишається епіцентром бойових дій. Від пострілів артилерії загорілися декілька будинків місцевих мешканців. Після чого бойовики розвернули свої гармати і вдарили у бік Донецька, йдеться у повідомленні.

«В такий цинічний спосіб вони вкотре намагались звинуватити сили АТО в обстрілах мирних мешканців та порушеннях Мінських домовленостей», — інформує штаб.

Красногорівку обстрілював снайпер, біля Зайцевого та Луганського бойовики провокували сили АТО на вогонь у відповідь, застосовуючи стрілецьку зброю та великокаліберні кулемети. На Маріупольському напрямку б’ють по Широкиному. За словами голови Мар’їнської районної, військово-цивільної адміністрації Володимира Мороза, станом на 08 годину ранку 22 травня cеред мирного населення загиблих та поранених немає.

Начальник ГУ Нацполіції у Донецькій області В’ячеслав Аброськін поінформував, що внаслідок обстрілів бойовиками Авдіївки поранено місцеву жительку: 

«В результаті прямого попадання снаряда в приватне домоволодіння, вулиця Кірова, осколкові поранення отримала жінка, 1956 року народження. Будинок повністю зруйнований і вигорів», — написав він. 

Ускладнилася ситуація і на Луганщині. Під ворожим вогнем опинились опорні пункти сил АТО неподалік Станиці Луганської, Новозванівки та Трьохізбенки. Там противник вів вогонь з гранатометів різних систем, стрілецької зброї та зенітної установки.

Впродовж минулої доби зафіксовано прольоти 3 розвідувальних БПЛА бойовиків. 

За словами спікера в зоні АТО Антона Мироновича, обстріли бойовиків цієї ночі спостерігала російська сторона, що входить в СЦКК (Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін). Речник запевнив, що українські військові не відкривали вогонь у відповідь: 

«Не відповідали. Не було змісту. Стріляли гібриди з закритих вогневих позицій. Навіть наші АГСи малоефективні. А арта — далеко. Довелось заритись в землю.Весь цей феєрверк спостерігали і росіяни з СЦКК. Подивимось, що ті скажуть. Загалом, впродовж ночі «бахи» на всьому фронту», — написав він на своїй сторінці у Facebook
 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *