Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. 

Вчора вночі російські найманці відкрили вогонь в напрямку контрольного пункту «Станиця Луганська». Бойовики здійснили обстріл з гори князя Ігоря, що непідконтрольна Україні, пострілами з ГП-25. Гранати розірвалась неподалік КПВВ.  Постраждалих немає. Прикордонники вогонь у відповідь не відкривали.

Також в районі проведення АТО було виявлено 2 безпілотних літальних апарати, які бойовики використовували для розвідки. Крім того прикордонники Бердянського та Херсонського загонів виявили поблизу адмінмежі над тимчасово окупованою територією АР Крим політ двох російських вертольотів – Ми-8 та Ми-24. По даних випадках поінформовані підрозділи ЗС України.

Під час заходів перевірки в КПВВ «Новотроїцьке» прикордонники Донецького загону та митники затримали 2 автомобілі з вантажем  автозапчастин, протипожежним обладнанням, побутовою технікою та пристроями для відеоспостереження  на загальну суму 60 тисяч гривень. Дані транспортні засоби, що рухалися до неконтрольованої території, передано зведеній мобільній групі для прийняття правового рішення.

А зведеною мобільною групою та прикордонниками Краматорського загону в районі патрулювання затримано 2 транспортні засоби. Автомобілями з неконтрольованої території перевозились 32,5 тисяч пачок сигарет на загальну суму понад 234 тисячі гривень. Дані транспортні засоби передано ДФС для прийняття правового рішення.

У КПВВ «Новотроїцьке» прикордонники Донецького загону  на виїзд до неконтрольованої території оформили 7 вантажних автомобілів з будівельними матеріалами та товарами медичного призначення.  Вантаж загальною вагою 123 тонни надійшов від Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста для жителів Донеччини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *