Школярка зі Слов’янська знялася у кліпі на фоні зруйнованої Семенівки

В мережі з'явився кліп, знятий на фоні зруйнованої Семенівки під Слов'янськом — епіцентру бойових дій у 2014 році

Школярка зі Слов’янська Марія Бабкіна разом з командою зняла кліп «Повертайся живим» на однойменну пісню Світлани Тарабарової. Ролик частково знімали в Слов’янську і в зруйнованій бойовими діями Семенівці.

Як розповіла мама Марії Вікторія, ідея записати пісню і зняти кліп виникла тоді, коли вона почула «Повертайся живим» у виконанні своєї дочки, передає «Діловий Слов’янськ»: 

«Маша з дитинства займається вокалом. І коли, вона почала співати цю пісню, я побачила, що вона її зрозуміла і відчула. Почали шукати оператора для зйомок. Коли знайшли Романа, ідей було дуже багато. У нього була маса пропозицій: і в розташування до військових потрапити, і маму солдата в кліпі зняти, і військову техніку. Але все у Перл в те, що на режимні об’єкти нікого не пускають. Час минав, і ми вирішили все спростити», — цитує видання слова мами Марії. 

Знімали кліп у Слов’янську на Славкурорт, біля стели на виїзді з міста, в самій Семенівці і на Карачуні. Вже 19 травня відео було готове.

Ось як описав події тих днів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков:

«5 травня 2014 року поблизу населеного пункту Семенівка на східній околиці Слов’янська відбувся бій між Національною гвардією України незаконними збройними формуваннями на чолі з Ігорем Гіркіним. 

О п’ятій ранку того травневого дня два розрахунки калинівського оперативного полку разом із бійцями спецпідрозділу СБУ «Альфа» та десантниками Збройних сил на бронетранспортерах рушили в напрямку Слов’янська, але поблизу залізничного мосту біля населеного пункту Семенівка потрапили в засідку.

На допомогу бойовим товаришам вирушила тактична група в складі гвардійців загону спецпризначення Західного і Південного територіальних управлінь, «омегівців» і спецназівців київської «посольської» бригади. Інтенсивний бій тривав кілька годин. Бойовики вели шквальний вогонь по українських військових, зайнявши позиції в житлових будинках. 

Однак гвардійці-спецназівці змогли вибити ворога з позицій, зберігши при цьому десятки життів мирних людей. Це можна назвати не просто подвигом, а проявом великої честі, гідності, поваги до громадян країни і правил ведення війни.

Протягом бою бойовики зазнали великих втрат (понад сорок загиблих і понад двісті поранених) і відступили до промзони Слов’янська. Втрати нацгвардійців та «альфівців» були значно меншими (троє загиблих і вісім поранених), що більш ніж красномовно свідчить про їхню бойову майстерність.

У день другої річниці бою під Семенівкою хотілося б згадати ім’я героя, який загинув у бою, але разом із товаришами по зброї приніс Нацгвардії та Україні одну з перших і найгучніших перемог на сході країни. Це військовослужбовець калинівського полку оперативного призначення прапорщик Віктор Долинський. Президентом України він нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Це було одне з перших кровопролитних зіткнень у цій війні. Про таке треба пам’ятати.

Більшість учасників бою під Семенівкою за відвагу були відзначені главою держави, керівництвом МВС, командуванням Національної гвардії. Гвардійці з гордістю носять ці бойові нагороди. А країна пишається героями, які стали на захист її суверенітету і територіальної цілісності, її мирного європейського життя», — сказав міністр у другу річницю боїв під Семенівкою. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *