У Канаді 200 вчителів української радились, як найкраще вчити мові

У Торонто відбулась Всеканадська вчительська конференція «Українська освіта в Канаді: традиції і новаторство». Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу Світового конгресу українців.

Для участі у конференції до столиці Канади приїхали близько 200 вчителів української мови з п’яти канадських провінцій.

Голова Світової координаційної виховно-освітньої ради (СКВОР) Світового конгресу українців Оксана А. Винницька-Юсипович озвучила потребу, виражену багатьма вчителями української мови в діаспорі, про необхідність створити своїм учням умови для реального спілкування. З цього приводу вона запропонувала залучити учителів та учнів української мови в Канаді до активного транснаціонального спілкування, використовуючи сучасні технології з учителями та учнями української мови, які проживають і навчаються у різних державах української діаспори, особливо в тих, де англійська є недомінантною мовою суспільства.

«У Канаді навчання української мови відбувається за програмами та напрямними Міністерств освіти Канади. Дуже хочеться, щоб канадці, які успішно інтегрують вивчення української мови в системи державних шкіл Канади, поділилися своїм досвідом з тими, хто навчає української мови в інших країнах світу»,– заявила Оксана А. Винницька-Юсипович.

Нагадаємо, над парламентом у Канаді підняли кримськотатарський прапор.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *