У Тернополі стартував футбольний чемпіонат серед діаспорних команд

На Тернопільщині розпочався п’ятий чемпіонат серед команд українських діаспор, цьогоріч він приурочений до 25-ї річниці незалежності України. Про це йдеться у сюжеті телеканалу ІНТБ, передає VIDIA.

«Ви приїхали з різних куточків світу, ви показуєте єднання українців по всьому світу. Дуже сподіваюся, що це буде добрим прикладом для об’єднання всіх українців всередині нашої єдиної Української держави», — сказав під час відкриття чемпіонату міський голова Тернополя Сергій Надал.

Українці з Білорусі зібрали аж дві команди — кажуть, тут не стільки позначився спортивний азарт, як зацікавленість приїхати і побачити ситуацію в Україні зсередини.

Серед інших учасників представлені команди українців з Румунії, Молдови та Іспанії. Останні у чемпіонаті беруть участь вчетверте. Розповідають, хоч більшість гравців збірної родом з Тернопільщини, команду зібрати було важко, тому тренувалися тільки два тижні.

«Це дуже тяжко, бо ми проживаємо, там в Іспанії, в Мурсії. Там в загальному пів нашої, як то кажуть, Тернопільської області, заробітчан», — жартує Іван, гравець збірної українців Іспанії.

Команди зіграють по чотири гри у кількох населених пунктах Тернопільщини. Турнір триватиме до 22 травня.

Нагадаємо, триває реєстрація в команду Друзів України для участі у чиказькому марафоні.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *