Українські працівники у Польщі створять свою профспілку

Джерело: ipress.ua

Незабаром у Варшаві відкриють офіс Профспілки українських працівників в Польщі.

У Катовицях відбулися засновницькі збори спілки, а відтак документи про заснування профспілки найближчим часом передадуть до Крайового судового реєстру, передає Польське радіо.

Це спільна ініціатива українців, що скаржаться на різні форми дискримінації, та Загальнопольського альянсу Профспілок, котрий прагне допомогти їм боротися за свої права.

Представники Загальнопольського альянсу Профспілок зазначають, що у Польщі працюють сотні тисяч українців, більшість з яких нелегально, тому часто зазнають експлуатації, не знаючи своїх прав. Саме з наміром поліпшити умови праці і збільшити зарплати українцям в Польщі створюється профспілка.

«Українці, які найчастіше працюють нелегально, не тільки не охоплені мінімальними нормами права праці і соціального забезпечення, але їх просто експлуатують і обманюють. Вони не знають своїх прав і не знають, до кого звернутися за допомогою. Українців часто примушують до підневільної роботи, а інколи вони навіть стають жертвами торгівлі людьми», – розповів директор Міжнародного відділу Загальнопольського альянсу Профспілок Пьотр Островський.

Ситуацію українців у Польщі Островський порівняв з тією, у якій знаходилися поляки, що роками виїжджали до Західної Європи. Він зауважив, що українці, як і поляки за кордоном, можуть об’єднуватися у вже існуючі профспілки, але вони працюють у тих галузях, де такі об’єднання або слабкі, або їх взагалі немає.

Нагадаємо, український тижневик присвятив номер заробітчанам у Польщі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *