Жителям Сєвєродонецька показали фільм-антиутопію «1984» за Оруеллом

В соцмережах на пабліках користувачі активно обговорюють стрічку і порівнюють фільм з сьогоднішніми подіями у країні та російькою пропагандою в цілому

У суботу, 21 травня, в Сєверодонецьку Луганської області відбувся безкоштовний показ фільму, знятого за сюжетом антиутопії Джорджа Оруелла «1984». Кінопоказ відбувся в сєверодонецькому офісі волонтерської організації Восток-SOS, про що вони анонсували на своєму сайті. 

«1984» (відомий також під назвою Тисяча дев’ятсот вісімдесят четвертий) — антиутопія англійського письменника Джорджа Оруелла, опублікований 1949 року. Роман описує історію Вінстона Сміта і його деградації під впливом тоталітарноїдержави, в якій він живе. Книга розповідає про життя людей в 1984 році після революції, коли Земля розділилася на частини між трьома тоталітарними наддержавами — Океанія, яка включала Північну і Південну Америки, Англії, атлантичні острови, південь Африки і, власне; Євразія-СРСР і Європа і Остазія, в яку входили азіатські країни. Вічно воюючі між собою наддержави постійно змінюються з союзників у ворогів.

Головний герой Вїнстон Сміт був працівників «Міністерства правди», де займалися постійною коригуванням історичних документів і перекручуванням фактів на догоду правлячої партії. Після отримання прямих доказів переписування історії, Сміт починає вести щоденник, де записує свої думки та історії тих, хто жив до революції».

13 235 761_1 058 613 574 215 800_1 941 232 420_n.jpg


АфішаАвторські права: Восток-СОС

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *