Французький телеканал висміяв грубу брехню російських медіа

Французький Canal+ у передачі Le Petit Journal проаналізував пропагандистські методи російських колег, з допомогою яких ті створюють псевдоінформаційні ролики.

Для прикладу французькі журналісти взяли нещодавній сюжет телеканалу Росія про євроскептиків у Франції, передає Новое время.

Скріншот з відеосюжету французького телеканалу

За словами ведучого, сюжет починається з кадрів протестів в Парижі проти змін трудового законодавства. Російські колеги демонструють безлад та беруть інтерв’ю в учасників акції.

«Ця молода дівчина протестує проти закону про працю. Друге інтерв’ю. Знову закон про працю. Третє інтерв’ю. Олена – француженка, вона говорить по-російськи, вона говорить про закон про працю. Нагадуємо, що ми дивимося сюжет про євроскептиків у Франції», – саркастично зауважує ведучий.

Французькі журналісти відшукали героїв російського відеосюжету і показали їм їхні інтерв’ю. Люди відповіли, що слова були відкориговані або і зовсім вигадані.

«Це копіпаст різних фраз, що в цілому кажуть, може, і не повністю протилежне тому, що я дійсно сказав, але дуже відмінне від сказаного», – відреагував «проросійський» французький політик Брюно ле Мер, який у відеосюжеті нібито закликає до більш тісної співпраці з РФ.

Нагадаємо, у Греції український документальний фестиваль Docudays UA розвінчує міфи російської пропаганди.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *