Прокуратура Полтавщини направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження учасника збройного формування «Призрак»

Прокуратура Полтавської області затвердила та направила до суду для здійснення спеціального судового провадження обвинувальний акт стосовно учасника незаконного збройного формування. Він обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Досудовим розслідуванням, проведеним слідчим відділом Управління СБУ в Полтавській області за процесуального керівництва прокуратури, встановлено, що у червні 2014 року 37-річний полтавчанин за власною ініціативою, утверджуючи ідеї та мету створення терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», розповсюджував у м. Полтаві примірники надрукованого інформаційного бюлетеня, в якому йшлося про необхідність підтримання вказаних терористичних організацій.

У вересні 2014 року на Луганщині він вступив до збройного формування «Призрак» терористичної організації «ЛНР» та в подальшому воював на боці терористів.

Через те, що підозрюваний перебуває на непідконтрольній українській владі території та знаходиться в розшуку, слідчими та процесуальними керівниками було прийнято рішення про проведення щодо нього спеціального досудового розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до Лисичанського міського суду Луганської області для заочного засудження.

Це перший обвинувальний акт направлений прокуратурою Полтавської області для заочного засудження.


За матеріалами прес-служби прокуратури Полтавської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *