Росіяни Єрофєєв і Александров проситимуть помилування в Порошенка — адвокат

Як підкреслив адвокат Валентин Рибін, подача прохання не передбачає, що засуджені повинні будуть визнати провину

Захист російських військовослужбовців Євгена Ерофева і Олександра Александрова буде подавати прохання президенту України про помилування засуджених. Про це на своїй сторінці  повідомила адвокат Євгена Єрофєєва, Оксана Соколовська. Вона написала, що вирок не був оскаржений.

У той же час адвокат Олександра Александрова Валентин Рибін розповів «Громадському радіо», час на подачу апеляції у захисту є сьогодні до кінця дня, оскільки вирок вступить в законну силу в ніч на 24 травня. Однак, уточнив він, швидше за все, його підзахисний не буде подавати апеляцію, а напише прохання про помилування. Як підкреслив адвокат, подача прохання не передбачає, що засуджені повинні будуть визнати провину.

«Дане клопотання про помилування подається у світлі того, що вирок набрав чинності. Відповідно, людина, якак його отримала, його прийняла. Це свідчитиме про те, що ми з цим вироком згодні у сенсі його винесення як юридичного факту. А не в плані особистісного сприйняття даного вироку», — зазначив Рибін.

Нагадаю, 18 квітня Голосіївський райсуд Києва визнав Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова, затриманих українськими військовими в Луганській області, винними у веденні агресивної війни, участі в терористичній організації і здійсненні теракту, що спричинило смерть людини. Кожному з них суд призначив по 14 років позбавлення волі.

«Громадське радіо» передавало, як адвокат Савченко пояснив, чому «Грушникам» РФ краще просити помилування. Ілля Новіков вважає, що обмін Надії Савченко на військових ГРУ РФ відбудеться не раніше 18 травня.

Раніше Александрова захищав адвокат Юрій Грабовський, який був вкрадений за версією слідства двома особами та жорстоко вбитий. За версією військової прокуратури, Грабовський був давно знайомий з підозрюваним у його вбивстві.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *