Ми не можемо відповісти на обстріли з боку Докучаєвська, — бійці АТО

Кореспондент «Громадського радіо» поспілкувався з бійцями, що тримають висоту під Докучаєвськом та дізнався, чому вони не можуть вести вогонь у відповідь на обстріли бойовиків

Напередодні  позицію одного з підрозділів 72-ї окремої механізованої бригади обстріляли. За словами бійців, було десь двадцять пострілів із 120-міліметрових мінометів. Ніхто не постраждав.

Підрозділ неофіційно називається «Еверест». Його так назвали жартома, бо він стоїть на вершині великого терикона. Під Докучаєвськом Донецької області.

Спостерігачі неодноразово відзначали, що це типова ситуація для нинішнього етапу  війни – мінометні обстріли українських позицій з боку бойовиків.

yvan_dyachuk.jpg


Іван ДячукАвторські права: «Громадське радіо»

Іван Дячук, командир взводу, розповідає, що такі обстріли є звичною вже ситуацію і відбуваються регулярно:

 «Який смисл стріляти, якщо ми зайняли панівну висоту? Якщо збити нас з цієї висоти, то Докучаєвськ буде в безпеці, як то кажуть

З їхньої точки зору?

Ну так.

Але ж вони просто пострілюють. Не атакують.

Зараз на даний момент, якби вони хотіли атакувати, то… Там же російські військовослужбовці, вони всі добре знають, що з великими втратами не захочуть брати цю висоту. Зараз всі хочуть політично все вирішити. А пострілюють вони через те, щоб нагадати, що вони є і вони готові воювати проти нас».

Іван Дячук каже, що відповісти неможливо, адже росіяни і проросійські бойовики стріляють з міста. Якщо українці будуть відповідати, то постраждають мирні мешканці. Він переконаний, що там такі самі українці як і він, тільки вони повірили телевізору, а не тому, що є насправді.

Не так давно була спроба  атаки. Бойовики приїхали на вантажівці під терикон, але вантажівку українці підбили.

Терикон, на якому розташований  підрозділ «Еверест»,  був відвойований українськими військовими у січні місяці. Вони контролюють кілька териконів навколо Докучаєвська, який розташований за  сорок кілометрів від Донецька. Контрольовані українцями терикони створюють своєрідну підкову навколо міста.

Раніше звучали повідомлення, що українські війська готові піти в атаку і звільнити місто від бойовиків. 

Юрій Луканов з Донеччини для «Громадського радіо»

Матеріал є частиною проекту Hromadske Network, підтриманого Європейською комісією.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *