Український доброволець підірвався на міні, переслідуючи бойовиків

Не було шансів врятувати бійця. Це сталося недалеко від Докучаєвська

У бою поблизу Докучаєвська — зараз він контролюється силами так званої «ДНР» — загинув боєць штурмової роти батальйону «Айдар», уродженець Рівненської області Микола Кулиба. Подробиці бою і загибелі військовослужбовця «Громадському радіо» розповів журналіст Роман Бочкала. За інформацією, переказаної йому сослуживцями Миколи, машина з військовим підірвалася на міні.
 
«Вчора відбувся достатньо серйозний бій, в ході якого противник поніс відчутні втрати. За словами бійців, це близько 20 загиблих. Потім один з підрозділів штурмової роти переслідував противника. Вони зайшли в тил приблизно на 3 км, там був Микола у тій групі. І машина, в якій він знаходився, підірвалася на протитанкових мінах. Не було шансів його врятувати», — розповів журналіст.

За його словами, Микола був старшого віку, для бійців він був як батько: наставником, називали його: «Дядя Коля».

Про загиблого Бочкала розповів — на Донбас він поїхав як доброволець, майже відразу після Майдану. Завтра із загиблим прощатимуться товариші по службі на передовій, а 26 травня відбудеться прощання з ним на Майдані. Чи був Кулиба один, коли підірвався в машині, Бочкала не в курсі.

Раніше «Громадське радіо» передавало слова бійців: «Ми не можемо відповісти на обстріли з боку Докучаєвська», — жалілися бійці АТО.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *