Обстановка в районі проведення АТОстаном на 25 травня 2016 рокуПротивник продовжує вогневий вплив на

Обстановка в районі проведення АТО
станом на 25 травня 2016 року

Противник продовжує вогневий вплив на підрозділи сил АТО. Зафіксовано 33 обстріли зі стрілецької зброї, гранатометів, зенітних установок ЗУ-23-2, бойових машин піхоти, 82 та 120-мм мінометів, з них: один – н.п.Станиця Луганська, (Новоайдарський напрямок);
три – Сокільники, Новозванівка (Сєверодонецький напрямок); п’ять – н.п.Луганське, Зайцеве (Слов’янський напрямок); 15 – н.п.Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); три – н.п.Новотроїцьке, Гранітне (Волноваський напрямок); шість – н.п.Новоселівка Друга, Гнутове, Широкине (Маріупольський напрямок).

Противник активізував заходи з розвідки бойових порядків сил АТО та визначення об’єктів для вогневого ураження у тактичній глибині оборони наших військ. Протягом доби відмічено застосування десяти БПЛА в районах: н.п.Гірське–Славне (Сєверодонецький напрямок); Авдіївка, Верхньоторецьке–Торецьк–Костянтинівка (Донецький напрямок); Златоустівка (три од.), Славне–Березове (Волноваський напрямок); Маріуполь (дві од.), Широкине–Безіменне (Маріупольський напрямок).

Продовжується посилення/ротація передових підрозділів, поповнення їх запасів боєприпасів. Протягом доби відмічено переміщення:

з н.п.Дебальцеве у напрямку н.п.Світлодарськ – танкової роти зі складу 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ;
з м.Донецьк до н.п.Ясинувата – двох гаубично-самохідних артилерійських батарей зі складу окремої артилерійської бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.
Зі складів РАО 1 АК (Гірне) доставлено боєприпаси для потреб артилерійських підрозділів 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК.

В рамках логістичного забезпечення військ, розгорнутих на окупованих територіях Донбасу, з території РФ прибули до:

н.п.Харцизьк – залізничні цистерни: три з дизельним пальним (150 тонн), одна з бензином (50 тонн), а також три вагони з боєприпасами (120 тонн);
н.п.Ровеньки (база зберігання паливно-мастильних матеріалів 2 АК) – п’ять залізничних цистерн з паливно-мастильними матеріалами (250 тонн).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків та артилерійських систем у районах н.п.Озерянівка, Тельманове, Розсипне та Комсомольське.

Головне управління розвідки МО України продовжує цілеспрямовано збирати факти щодо кадрових військовослужбовців ЗС РФ, які приховуючи свої особисті дані та з використанням фіктивних документів, беруть участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України для подальшої передачі доказової бази таких воєнних злочинів визначеним порядком до Міжнародного кримінального суду. Інформація щодо російських військовослужбовців, які підозрюються у скоєнні воєнних злочинів на території України, регулярно передається українською стороною країнам-членам ЄС та НАТО, у т.ч. з метою розширення “санкційного” списку.

ГУР МО України встановлено, що на посаді “начальник штаба – заместитель командира гаубичного самоходного артиллерийского дивизиона 2 отдельной мотострелковой бригады (Луганск) 2 АК (Луганск) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону) ВС РФ” перебуває капітан ЗС РФ ГАЙНУЛЛІН Руслан Мунірович (ГАЙНУЛЛИН Руслан Мунирович), 14.10.1988 р.н., народився у м. Біла Церква (Україна). На тимчасово окупованих територіях сходу України використовує документи прикриття на прізвище ХАСАНОВ Руслан Маратович.

Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях Донбасу капітан ЗС РФ Р.Гайнуллін відряджений у січні 2015 р. з посади начальник штабу – заступник командира гаубичного самохідного артилерійського дивізіону 32 окремої мотострілецької бригади (Шилово, Новосибірська обл.) 41 Армії (Новосибірськ) Центрального ВО ЗС РФ.

З весни 2015 р. та по теперішній час підрозділи із складу 32 омсбр на ротаційній основі виконують “службово-бойові” завдання поблизу н.п.Антрацит та Красний Луч.

Встановлено, що не дивлячись на тривалий термін перебування капітана ЗС РФ Руслана ГАЙНУЛЛІНА на тимчасово окупованих територіях сходу України, командування російських окупаційних військ запропонувало йому залишитись ще на один рік та фіктивно легалізуватись на території т.зв. ДНР з огляду на біографічний факт його народження в Україні.

Звертаємо особливу увагу, що в поточній ротації кадрових російських військовослужбовців 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ перевага надається тим, хто народився в Україні, має родинні зв’язки або певний час проживали на території нашої Держави. Зазначене повинно стати основою для штучної хвилі репатріантів України, які нібито повертаються на історичну Батьківщину та будуть видаватися за місцевих жителів Донбасу під час проведення місцевих виборів.

Нагадуємо про неминучість покарання за воєнні злочини, що не мають строків давності, та відповідальність за які передбачена нормами міжнародного і національного кримінального права.
http://gur.mil.gov.ua/content/situation-in-ato-area-a..


Посилання
gur.mil.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *