Жебрівський презентував Стратегію розвитку Донецької області до 2020 року європейцям

Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський зустрівся в Краматорську зі спільною делегацією Швейцарської Конфедерації та Представництва ПРООН і презентував їм Стратегію розвитку Донецької області до 2020 року.

Документ спільно розроблявся спеціалістами Донецької ОДА та ПРООН за підтримки урядів Швеції та Швейцарії.

Очільник облдержадміністрації висловив сподівання, що завершення роботи над документом – лише перший етап співпраці обласної влади з представниками міжнародних організацій. Він наголосив на важливості Стратегії, тому що програми, які вона передбачає, втілюватимуться під призмою децентралізації.

«Демократизація та побудова громадського суспільства – важливі етапи нашої роботи. Ці процеси повинні бути незворотними, і тоді Донецька область стане не лише де-юре, а й де-факто частиною України», – підкреслив він.

Під час зустрічі Павло Жебрівський ще раз наголосив на необхідності стажування місцевого керівництва в Східноєвропейських країн, де вони змогли би перейняти досвід роботи. Окрім цього, він нагадав гостям, що у середині липня в Маріуполі має запрацювати перший Центр надання адміністративних послуг. Наразі в області триває робота по створенню ЦНАПів у 9 громадах.

За словами координатора проектів Шведського агентства міжнародного розвитку та співробітництва Ірини Скалій, з 2016 року Європейський Союз розпочинає велику програму з розширення підтримки процесів децентралізації в Україні. «Окрім розвитку спроможності місцевого самоврядування громад, увага буде приділятись створенню і повноцінному функціонуванню ЦНАПів. Ця робота буде довірена представникам уряду Швеції в Україні», – сказала вона.

Павло Жебрівський також запросив учасників делегацій долучитись до роботи Агенції регіонального розвитку, яка повинна стати єдиним замовником по відновленню Донецької області. «9 з 12 членів Наглядової ради мають представляти  міжнародні структури. Зараз з UNDP ми узгоджуємо кандидатуру директора Агенції. Ми хотіли би стати прикладом для всієї України, що гроші можна використовувати прозоро», – підкреслив очільник Донецької облдержадміністрації.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *